Шукати в цьому блозі

неділю, 5 травня 2013 р.

Великодні відвідини в'язнів.

5 травня з нагоди Великодня відбулися відвідини неповнолітніх, жінок, недужих у медичній частині в Київському слідчому ізоляторі. Також за участю капелана Теоктиста (Міщука), монаха Чину Св. Василія Великого, були відвідані в'язні у лікарні та дисциплінарного ізолятора Бучанської Виправної колонії.

У Світлий Вівторок Христового Воскресіння добровольці Карітас-Печерськ служби милосердя парафії св. Миколая на Аскольдовій могилі стараннями священика Костянтина Пантелея відвідали жінок у Лук’янівській в’язниці. Парафія готувалась до відвідин ув’язнених жінок, готувались своєю вірою воскреслого Христа, який прийшов до убогих, хворих, ув’язнених, прийшов до всіх, щоб сповістити визволення. Дари для жінок були освячена пасха і крашанка, яблука, солодощі і звичайно слово Боже - молитовники. Добровольцями були миряни, що трудяться у проекті тюремного служіння, який розпочався ще в 1992 році, коли парафією був заснований Карітас-Київ.У цей святковий день в свій час для потребуючих виділили сестри: Віра Гусєва, Ореста Цимблівська, Ганна Мушинська разом із священиками: о. Костянтином і о. Ігорем.

Нас зустрічали усміхнені жінки, які старались гарно виглядати і старались похрестосатись, тобто привітатись поцілунком Пасхальної радості. Вони раділи молитві, освяченій воді, спільно молились Богородице Діво і просили у Господа звільнення і навернення. Цей час проведений з жінками був корисний і повчальний для всіх. Не забули ми привітати також і вихователів установи і вдячні їм за їхню щирість і сприяння.
Дорогі парафіяни це ваша заслуга і ваша жертва-десятина на Божу справу, прошу вас на день П’ятидесятниці в Зелені свята теж зі мною прийти до ув’язнених жінок, принести їм гостинці і утвердити віру в Святого Духа, прошу підтримки добровольців у листуванні з жінками у підтримці їхніх покинутих дітей у служінні для ближнього.


Також дякуємо доброчинцям громади Св. Василія Великого за допомогу в'язничному служінню. За сприянням громади Св. Василія Великогои під час Великого Посту на потреби пенітенціарного душпастирства було зібрано додатково 968 грн. Кошти передав брат Теоктист у сам день Пасхи.
З них придбано на 233 грн. набір дитячих підгузників та дитячого харчування для дитини 7-и місяців. А 735 грн. передано на купівля матеріалів учасникам Національного конкурсу образотворчого мистецтва "Переображення Господньою Любов'ю".



















Немає коментарів:

Дописати коментар