Шукати в цьому блозі

четвер, 5 грудня 2013 р.

У Міжнародний день волонтера розповімо про волонтаріат Пенітенціарного душпастирства.

Щорічно 5 грудня відзначається Міжнародний день волонтера. Центр координації волонтерської співпраці Пенітенціарного душпастирства УГКЦ у Київській Архиєпархії був створений у лютому 2011 року. Задум про кращу координацію в’язничного служіння народився після серії семінарів для влолонтерів у 2009 та 2010 році. До участі у навчанні були запрошені переважно студенти, які фахово є зацікавлені у служінні: майбутні юристи, соціальні працівники, психологи і педагоги. Проте, коло учасників не обмежилося згаданими професіями. Так сформувалась ініціативна група, яка заснувала Центр волонтерської співпраці Пенітенціарного душпастирства УГКЦ . Його натхненниками стали семінарист Андрій Дорчак, Тарас Пшеничний, Христина Шонь, Василь Возняк. Центр покликаний об’єднати старе і молоде волонтерське служіння, що здійснюється на території Київської Архиєпархії УГКЦ. Як відомо, діють близько 20 років служби в’язнів при «Карітас-Київ» та при парафії Св. Миколая на Аскольдовій Могилі. Принагідні волонтери беруть участь у щорічних заходах на великі свята та у соціальні дні щороку. Серед них – Патріарший хор, парафіяльні вертепні ватаги, студенти різних навчальних закладів.
 
Найбільш значущі події:
1  -  реколекції і Хресна дорога в Прилуцькій колонії щороку під час Великого посту,
2  -  великодні відвідини установ,
3  -  товариські футбольні матчі з вихованцями Прилуцької колонії неповнолітніх,
4  -  спортивне свято "Козацький гарт" у Прилуцькій колонії,
5  -  організація конкурсу і пересувної виставки образотворчого мистецтва в'язнів,
6  -  збірка коштів на мед і плоди та відвідування установ на Спаса,
7  -  акція "взуття - в*язням!"
8  -  відвідування центру реабілітації жінок після звільнення у Любечі,
9  -  акція збору подарунків від Св. Миколая,
10 - різдвяна свічка в пенітенціарних установах, різдвяні візити в установи.
 
Це головні події року, які викликають резонанс. За задумом волонтерів – Центр покликаний посприяти розвитку харитативного та євангелізаційного служіння та надавати ефективну допомогу священикам-капеланам. Він поєднує свої зусилля у напрямку діяльності Комісії пенітенціарного душпастирства Архиєпархії, яку з благословення владики Кир Йосифа (Міляна) очолив о. Віталій (Котик), ЧНІ.
За висловом Святішого отця Венедикта XVI пенітенціарне служіння збагачує еклезіальне життя як кожної християнської спільноти, так і кожної єпархії.

У цей складний час просимо Ваших молитов за безвинно ув'язнених і покараних.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар