Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 24 січня 2014 р.

На Дніпропетровщині відкрилася Всеукраїнська пересувна виставка художньої творчості в'язнів «Преображення Господньою Любов’ю».

24 січня 2014 року у приміщенні музею історії м. Дніпродзержинська (до 1936 року м. Кам'янське) Наталія Буланова, директор музею, кандидат історичних наук, відкрила Всеукраїнську пересувну виставку художньої творчості в'язнів «Преображення Господньою Любов’ю».  Пересувна виставка  розпочалася у серпні 2013 року мистецьким конкурсом у Києві та побувала у Чернігові, Полтаві і Черкасах. Експозиція включає 113 творів, переданих з пенітенціарних установ України. Підопічні Управління ДПтС у Дніпропетровській області відзначилася призовими місцями на конкурсі. Друге місце серед жінок і третє місце серед чоловіків здобули в'язні, що надіслали свої роботи з установ Державної пенітенціарної служби України у Дніпропетровській області.


Цій події була присвячена прес-конференція в Інформагенції «Міст-Дніпро», проведена за сприянням Ярослава Костюченка, начальника сектору зв'язків із засобами масової інформації та громадськістю Управління ДПтС України у Дніпропетровській області. На ній о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі, розповів про конкурс, що відбувався у Києві, про пересувну експозицію і про відзначення призерів мистецького конкурсу Анатолія Коротушенка (Дніпропетровська ВК № 89 ) та Наталії Кирпи (Дніпродзержинська ВК № 34). Ольга Пацан, начальник відділу соціально-виховної та психологічної роботи Управління ДПтС України у Дніпропетровській області, висловила переконання, що мистецтво грає дуже важливу роль у діалозі громадян, які опинилися у місцях неволі,  із суспільством, але цього недостатньо. Державі і соціуму необхідно розробляти та втілювати програми соціальної інтеграції колишніх засуджених.

Після прес-конференції відбулася церемонія нагородження призерів спочатку у чоловічій, а потім і в жіночій колонії, у якій взяли участь представники Пенітенціарного служіння УГКЦ о.Костянтин Пантелей, о. Василь Колодій, о. Ігор Пагулич, Ольга Мащенко, Юрій Йосифович. На зустрічі із в'язнями було представлено відеоматеріали про перебіг конкурсу у Києві, пересувну
виставку у Чернігові, Полтаві та Черкасах. Відтак були нагороджені пам'ятними грамотами Блаженнішого Святослава призери конкурсу. Наталія Кирпа 1962 р.н. посіла ІІ місце серед жінок за твір "Божа Матір", вишитий хрестиком. Анатолій Коротушенко, 1966 р.н., посів ІІІ місце за роботу "Ісус Христос з дитиною", виконану олією. Були відзначені також службовці ДПтС Дніпропетровщини, які активно допомагали участі підопічних у Національному конкурсі.

Пересувну експозицію «Преображення Господньою Любов’ю», яка триватиме до 10 лютого включно, прийняв і дбайливо розмістив у своїй мистецькій галереї персонал музею історії м. Дніпродзержинська (до 1936 року м. Кам'янське). 

24 - 25 січня у актовій залі музею проведено навчання волонтерів в'язничного служіння в рамках семінару під назвою «Покарані але не відкинені». Семінар, що проходив за участю службовців Управління ДПтС України  у Дніпропетровській області, надав учасникам базові знання про роль Церкви у пенітенціарному служінні, ознайомив із завданнями сучасною пенітенціарного душпастирства, сферами служіння відповідно до специфіки пенітенціарних установ, середниками і  досвідом в'язничного служіння.



Відео:

Немає коментарів:

Дописати коментар