Шукати в цьому блозі

четвер, 29 червня 2017 р.

Свято козацького лицарства відбулося у Ковельській виховній колонії для неповнолітніх

У середу, 28 червня, на майданчику Ковельської виховної колонії для неповнолітніх відбулося свято спорту і лицарства, свято духу у національно-патріотичних традиціях – “Козацький гарт”. У підготовці цієї непересічної події взяли участь монахи Чину Найсвятішого Ізбавителя, настоятелі ковельського храму Блаж. Миколая Чарнецького, що регулярно опікуються юнаками колонії, а також козацька організація "Волинська Січ" у м. Ковелі.


З ініціативи Пенітенціарного душпастирства УГКЦ традиція проведення "Козацького гарту" зародилась у Прилуцькій виховній колонії влітку 2008 року й відтоді поширилася на підліткові виховні установи у містах Самборі, Бережанах і Кременчуці. У Ковельській виховній колонії таке свято було організовано вперше. Головний задум організаторів змагань - перемога над кримінальними звичаями та плекання духовних і моральних традицій українського козацтва. Приурочили подію до Дня Конституції України. 

“…Ви тут не лише для змагань і демонстрації сили, ви тут вчитеся бути справжніми чоловіками, захисниками, шляхетними, мужніми”, – звернувся до вихованців отець Михайло Іваняк, ЧНІ, один із організаторів свята.

Козаки з Ковеля на чолі зі Сергієм Дружиновичем провели змагання юнаків на витривалість і силу, влучність і кмітливість, поділивши їх на 2 команди по 16 осіб. У результаті перемогла дружба. Учасники змагань отримали в подарунок спортивний інвентар:м’ячі, рукавички для боксу і грушу, спортивні ракетки.

Окрім саміх козаків, у суддівстві брали участь і працівники виховної колонії.
Дякуємо жертводавцям і волонтерам, а також керівництву Ковельської ВК, які радо відгукнулись на ідею провести спортивне свято для  дітей. Хлопці отримали багато позитивних емоцій від весело прведеного часу.

Свято козацького лицарства вже стало традиційним у Прилуцькій виховній колоонії проводиться 10 років поспіль. Дещо молодшою є ця традиція у Кременчуці. Тож сподіваємось, що “Козацький гарт” відтепер буде щорічним заходом і в Ковельській виховній колонії.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар