Шукати в цьому блозі

суботу, 30 грудня 2017 р.

В рамках «Соціальних днів у в'язниці» хворі в’язні отримали особисті засоби гігієни

30 грудня 2017 року хворі в'язні, які перебувають на лікуванні у медчастині Київського слідчого ізолятора та у міжобласній відомчій лікарні пенітенціарної системи у Бучанській виправній колонії № 85 отримали особисті засоби гігієни. 162 комплекти були сформовані коштом доброчинців. Дванадцять з них підготували родини при громаді Св. Василія Великого решту було придбано волонтерами за пожертвувані кошти. Засновник центру волонтерської співпраці для потреб пенітенціарного служіння у Києві брат Василь Возняк та о. Костянтин Пантелей привезли комплекти й передали недужим в’язням.

«Атмосфера соціальних днів – вдячність. Ми вдячні Богові за можливість послужити. В’язні – вдячні й зворушені тим, що про них подбали люди, які їх не знають. Таким чином засуджені усвідомлюють, що навіть час у в’язниці – Божий час», - ділиться брат Василь Возняк, який у 2011 році спонукав до існування київську спільноту волонтерів. Індивідуальні комплекти, що включали найбільш потрібні предмети (мило, шампуні, станки для гоління, бактерицидні пластирі, зубні пасти і щітки, пральні порошки, туалетний папір) допомогли придбати напередодні подрвжжя Святослава і Христини Силенко. «Соціальні дні у в'язниці» для жінок і для неповнолітніх відбулися минулого тижня. Волонтери передали пакунки індивідуальних засобів гігієни, що були принесені вірянами в громадах УГКЦ у Києві. 

"В'язням приємно отримувати знаки доброзичливої уваги, на яку вони не сміють розраховувати. Такі дари завжди особливо "гріють", як кажуть самі засуджені, та підтримують духовні сили, які в обставинах неволі швидко виснажуються, - ділиться о. Костянтин Пантелей, - тому добро завжди помножує добро. Дяка усім таємним друзям - помічникам Св. Миколая Чудотворця, який особливо був прихильний до в'язнів!"

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар