Шукати в цьому блозі

суботу, 13 січня 2018 р.

Діти Марійської дружини церкви Христового Воскресіння м. Збаража з Вертепним дійством відвідали ув’язнених жінок у Збаразькій ВК №63

Різдвяна містерія завжди заглиблює нас у якийсь інший світ, де відчувається по особливому суть Різдва.  Для жінок, які відбувають покарання у в’язниці, Вертепне дійство у виконанні малих дітей є тим промінчиком світла Вифлиємської зірки, яке приходить до них за колючий дріт і попадає у найтемніші закутки. 

Щороку в’язничний капелан отець Омелян Колодчак разом з дітками Марійської дружини приносить радісну вістку для засуджених. Зворушливий виступ Марії і Йосифа, ангелів, пастушків, царів, зірочок і місяця не залишив байдужим нікого в залі. На обличчях жінок сльози змінювала радісна посмішка від віншування маленького пастушка. 

Отець Омелян звернувся до засуджених з такими словами: «Цього року ми прийшли до вас тільки з позитивними героями вертепу. Ангели несуть вам ту радісну звістку про народження Христа, щоб звеселити ваші серця. Марія і Йосиф – щоб показати, що у їхньому житті були випробування, але вони завжди приймали Божу волю. Маленькі пастушки вчать покори і душевної простоти. Слова царів і відповіді маленьких зірочок допомагають збагнути мудрість і правдиві цінності. Тут немає жорстокого Ірода і хитрого жида. Ми прийшли до вас з доброю вісткою. Ми хочемо принести радість народження Божого Дитятка у ваші серця і душі, поділитися з вами присмаком Різдва і побажати вам наступне Різдво зустрічати у колах ваших родин.» Всім присутнім отець вручив образочки Зарваницької Матері Божої і пообіцяв просити в своїх молитвах заступництва і опіки для них у Небесної Неньки.

Заступник начальника установи з соціально-виховної роботи Людимила Василівна Леськів подякувала отцю Омеляну, що завжди знаходить час приділити увагу засудженим, а учасникам Вертепного дійства за приємні хвилини радості. 
Надія Тхір

Немає коментарів:

Дописати коментар