Шукати в цьому блозі

суботу, 31 березня 2018 р.

Моління Хресної дороги відбулося у Прилуках за участю вихованців і семінаристів Київсьої Трьохсвятительської Семінарії

31 березня 2018 року, напередодні Квітної Неділі, студенти Київської Трьохсвятительської  Духовної Семінарії випускного курсу, яку координує брат Василь Пишкович, відвідали Прилуцьку виховну колонію для неповнолітніх. Гості установи підготували моління Хресної дороги, яке своїм корінням сягає часів зародження руху паломництва християн у Святу Землю. Зустріч мала на меті посприяти усім учасникам наблизитися серцем до переживання Страсної Седмиці. 

У заході також взяли участь о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу душпастирства у пенітенціарній системі України, та волонтер пенітенціарного душпастирства Михайло Клюєв. Група майбутніх священиків, які вже отримали піддияконський сан, візитами до пенітенціарних установ завершує курс душпастирської практики. На початку о. Костянтин постарався роз’яснити суть Хресної дороги та налаштував усіх присутніх на відповідний настрій.

Моління Хресної дороги тривало понад годину. Текст Хресної дороги був приготовлений братами семінаристами, які разом з одним із вихованців провадили молитовні роздуми, що відтворили події Спасительних Страстей нашого Господа Ісуса Христа.  Після свого молитовного стояння кожні ведучі запалювали лампадки і ставили їх у формі хреста.

Після молитовної частини відбулося неформальне спілкування із присутніми. Напередодні Страсного тижня кожен з них по-своєму переживав цей час, тому спілкування було цікавим та насиченим – охочі ділилися своїми життєвими історіями та помолилися. На пам'ять про відвідини гості передали книги до бібліотеки.

Спілкування з вихованцями залишило у семінаристів пам'ятні враження. "Вже неодноразово мав можливість бути у стінах Прилуцької виховної колонії для неповнолітніх. Перші рази це були турніри з футболу, останні декілька разів це були роздуми над Святим Письмом та Хресною дорогою у часі Великого посту. Кожного разу мене приємно дивує зацікавлення хлопців життям Церкви. Неможна не помітити їхніх посмішок, коли ділишся особливостями семінарійного життя. Нераз хлопці знаходять схожі моменти у розкладах дня. Дуже приємно, коли можемо щиро спілкуватися, ділитися труднощами та здобутками й перемогами. Це будує та дає надію на краще. Саме в такі моменти розумієш важливість теплого спілкування та ділення власним досвідом. Саме в таких моментах народжуються ідеї та бажання щось змінити. Ніщо не може замінити взаємне дарування власного часу, бажання слухати та бути відкритим на іншого," - поділився іподиякон Роман Сухоруков.

Після завершення візиту до колонії семінаристи випускного курсу відслужили святкову Літургію у каплиці Покрови пресвятої Богородиці, де настоятелем є капелан виховної колонії о. Дмитро Горнакевич.

Світлини

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар