Шукати в цьому блозі

понеділок, 28 травня 2018 р.

У Свято Пресвятої Трійці завершилася Душпастирська практика семінаристів КТДС

28 травня  2018 року завершилася пенітенціарна душпастирська практика випускників Київської Трьохсвятительської Семінарії. Цього дня у Свято Пресвятої Трійці семінаристи відвідали хворих засуджених у Міжобласній лікарні пенітенціарної системи у Бучанській виправній колонії № 85.

Разом з отцем Костянтином Пантелеєм брати Роман Сухоруков, Микола Лесюк, Дмитро Кудін, Олег Климончук обійшли засуджених, що перебувають на лікуванні у Міжобласній лікарні у відділеннях терапії та хірургії. Разом із короткою проповіддю відбулися діалоги з ув'язненими. Семінаристи переходили від палати до палати, передаючи в'язням для їх потреб духовну і художню літературу, яку збирали волонтери протягом місяця. 







Співробітники установ кожного свята забезпечують супровід, щоб уможливити якнайширше охоплення людей, що перебувають під вартою. Це стало нормою співпраці та моделлю майбутнього забезпечення релігійних прав засуджених. На тлі великої потреби залишається, нажаль, брак священнослужителів, які в стані приділяти час опіці в'язнями у повсякденні.

Таїнство Церкви по особливому для християн відкриває Свято Трійці. Ми всі такі різні, але взаємно потрібні, і наша відмінність не є тягарем для нас, а радісною поміччю і служінням одне одному у Святому Дусі. Усі в'язні потребують наших молитов. Молячись за позбавлених волі, пам'ятаймо також про пенітенціарних службовців, тих, хто постраждав від злочину та членів їх родин.

Пенітенціарне душпастирсвто УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар