Шукати в цьому блозі

четвер, 7 грудня 2023 р.

Пенітенціарна практика семінаристів-випускників

7 грудня 2023 року семінаристи-випускники Київської Трьохсвятительської семінарії відвідали в'язнів у ДУ "Старобабанівська втправна колонія (№92)".

Відбулися діалоги з в'язнями під час передріздвяної мистецької події "Мандруючи до Вифлеєма". Для багатьох учасників діалогів зустріч була настільки ж благословенною, наскільки неочікуваною радістю справжньої присутності Бога у долині їхнього життя, що проходить через кримінальне покарання.

У листопаді брати-семінаристи проходили теоретико-методичні заняття у приміщенні Патріяршої Курії УГКЦ. Протягом навчання майбутні священики отримували знання про структуру пенітенціарної системи України, основні мотиви до служіння та Маґістеріум Церкви про проблему злочину, відповідальності і соціальної інтеграції. Проводив зустрічі протоієрей Костянтин Пантелей, керівник Відділу Куріїі УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України.

У практичному досвіді візитів до пенітенціарних установ крок за кроком брати-семінаристи відкривають багатоманітні грані священничого служіння, усе багатство місії християн у сучасному світі.


Пенітенціарне душпастиртсво УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар