Шукати в цьому блозі

понеділок, 10 червня 2013 р.

«Притча» в Лук’янівському СІЗО.

Восьмого червня відбувся черговий виступ Київського молодіжного  духовного театру «Притча». Цього разу самодіяльні актори-волонтери продемонстрували виставу «Розіпни його!» в Лук’янівському СІЗО м. Києва.
Як розповіли волонтерам відповідальні працівники слідчого ізолятора, того дня театральне дійство прийшли подивитися люди, що вперше засуджені до позбавлення волі за злочини невеликої чи середньої тяжкості. Вони виявили бажання відбувати покарання у СІЗО і працюють тут на різних господарських роботах. 
 Показ вистав на духовну і моральну тематику в таких виправних закладах дуже доречний. Адже проголошувати Добру Новину саме через посередництво мистецтва - найкоротший шлях до серця і розуміння Слова Божого. 
Судячи із реакції залу, вистава сподобалась глядачам. Це природно, адже у театральному дійстві йдеться про милосердя, каяття, прощення гріхів, дорогу до Бога.
У залі сиділи в основному молоді люди, тож надіємося, що Добра Новина від «Притчі» допоможе їм стати на дорогу каяття, знайти прощення і розуміння у світі, що зустріне їх після відбуття покарання за стінами СІЗО. 
Нагадаємо, що театр працює під патронатом Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України. Заснований він з благословення владики Йосифа (Міляна), Єпископа-помічника Київської  архиєпархії УГКЦ. Керівник театру - військовий капелан о. Дам’ян Габор. А самодіяльні актори - столична молодь, яка належить до різних конфесій.
Галина Івасюк

Немає коментарів:

Дописати коментар