Шукати в цьому блозі

понеділок, 2 вересня 2013 р.

2 вересня в кримінально-виконавчих установах України до навчання приступило понад 10 тисяч наших співгромадян.

В пенітенціарних установах України функціонують як занально-освітні, так і професійно-технічні навчальні заклади.  Навчання засуджених забезпечує 151 загальноосвітній навчальний заклад. 2 вересня 2013 року до навчання приступило понад 10 тисяч наших співгромадян, які утримуються в кримінально-виконавчих установах УкраїниВ СІЗО Львова, Києва, Івано-Франківська, Чернігова, Чорткова, Ужгорода та у виховних колоніях у Прилуках, Бережанах та Самборі наші капелани благословили учителів і учнів на новий навчальний рік. У викладанні основ Християнської етики для неповнолітніх правопорушників беруть участь священики та катехити.

День Знань у Київському слідчому ізоляторі.


У класах філіалу Київської вечірньої загальноосвітньої школи № 1 при Київському слідчому ізоляторі Управління ДПтС України у Києві та Київській області 35 осіб, взятих під варту та засуджених мають змогу здобувати середню освіту у 10, 11 класах. На Святі Знань були присутні учителі філіалу ВЗШ № 1, начальник Київського слідчого ізолятора Роман Родчин, заступник начальника управління ДПтС України в м. Києві та Київській області Сергій Стретович, ієрей Костянтин Пантелей, керівник відділу УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України та пердставники Церков Місії тюремного служіння. 


Багато теплих слів та побажань було висловлено на адресу хлопців. Ієрей Костянтин Пантелей благословив вчителів та учнів на початок навчального року та подарував зошити й канцелярське приладдя. Закінчилася урочиста лінійка персональними висловлюваннями підопічних, які своїми незавченими, а по-особливому щирими словами подякували своїм учителям. Перший шкільний дзвоник запросив учнів на перший урок, який в цьому навчальному році присвячений пам'яті Тараса Шевченка.
 
Середня освіта у нашій країні є обов'язковою. Надзвичайно важливо, що неповнолітні громадяни України, які в силу різних життєвих обставин опинилися за мурами пенітенціарних установ, мають змогу навчатися й отримувати атестат про здобуття освіти, який дуже потрібен в подальшому житті, а також набути професійно-технічну освіту. 

Немає коментарів:

Дописати коментар