Шукати в цьому блозі

середу, 9 жовтня 2013 р.

Храмове свято у Чортківському СІЗО управління ДПтС України в Тернопільській області.

09.10.2013 року в день переставлення Святого Апостола Івана Богослова, у церкві, що побудована на території Чортківського слідчого ізолятора на Тернопільщині і освячена ім'ям цього святого, відбулася святкова Божественна Літургія. На літургії були присутні співробітники установи, перший заступник начальника управління Р.В. Макаровський, старший психолог сектору СВПР управління ДПтС України в Тернопільській області В.Д. Колодій, монахині згромадження Сестер Пресвятої Родини, священики Української Греко - Католицької церкви, священик домініканського ордену громадянин Польщі Slowinski Tomasz та священнослужитель громадянин Швейцарії Rohrer Niklaus , засуджені які відбувають покарання у господарській обслузі СІЗО. Дякуючи представникам управління священнослужителі іноземних держав змогли взяти участь у Божественній Літургії.


Священнослужителі надають значну допомогу адміністрації у духовному, моральному відродженні осіб, які утримуються в установі. Капелан о. Андрій щосереди здійснює обряд сповіді ув'язнених та засуджених, щонеділі та по великих релігійних святах проводить богослужіння у храмі. Ця праця без сумніву приносить свої корисні плоди - тільки за останній двоє засуджених прийняли таїнство хрещення і миропомазання, одного засудженого було обвінчано у храмі за християнським обрядом. Великою популярністю серед засуджених користуються художні та документальні фільми духовного змісту, які надає отець - капелан. Священнослужителі висловили теплі слова вдячності начальнику установи В.О. Заверусі та працівникам слідчого ізолятора за активне сприяння у поширенні та утвердженні духовних та моральних цінностей в установі та вручив почесні грамоти.
 
 
На завершення начальник установи В. Заверуха зазначив, що кожна людина незважаючи на всі її вчинки має право на розкаяння і виправлення свого життя. Адже Господь повний співчуття, милосердя любові. Він більше радіє одному розкаєному грішнику, ніж дев'яносто дев'яти праведникам. Тому духовне виховання є важливою складовою колективного впливу на засуджених та ув'язнених і невід'ємною частиною виховного процесу.

 
Сектор соціально-виховної та
психологічної роботи управління
ДПтСУ в Тернопільській області

Немає коментарів:

Дописати коментар