Шукати в цьому блозі

четвер, 3 жовтня 2013 р.

В Любечі у Центрі соціальної реадаптації жінок «Преображення» проходить семінар.

30.09 - 05.10.2013 р. відбувається п’ятиденний семінар для працівників та учасників Центру соціальної реадаптації жінок «Преображення» в Любечі. Його проводять Роман Прочко, терапевт узалежнень Руху «За тверезість життя» Комісії здоров’я УГКЦ і Марія Новіцька, християнський психолог Комісії Здоров'я УГКЦ, Руху «За тверезість життя».  



Програма праці досвідчених тренерів включає ділення досвідом праці з узалежненими людьми, супервізія для працівників, духовна основа  реабілітації, ознайомлення з терапевтичною програмою, створеною працівниками руху «За тверезість життя» Романом Прочко і Марією Новіцькою.  Протягом семінару учасниці реабілітаційної програми мають також можливість в атмосфері довіри отримати відповіді на свої запитання і кваліфіковані поради для особистого зросту.


До групи з десяти учасників приєднався також гість із Сум отець Олександр Дядя, настоятель храму Введення в храм Пресвятої Богородиці, член комісії «За тверезість життя» УГКЦ. «Завдяки створеним комфортним умовам центр «Преображення» може стати постійним місцем для навчання та підвищення кваліфікацій працівників даної сфери. Адже тут затишок створюють чудові господині,  усюди чистота й порядок, і, на загал, приємні умові перебування, - ділиться пан Роман та додає: «Атмосфера перебування – дуже тепла, хороша,  доброзичлива, зі сторони всіх, хто тут перебуває - як працівників, так і учасників».



Отець Віталій Котик, директор центру, зазначив: «Цієї осені ми проводимо вже другий тренінг для працівників та учасників процесу соціальної реадаптації. Безсумнівно, це дуже важливо, і тому маємо намір систематично запрошувати компетентних спеціалістів з метою щонайкращого способу адаптації учасників реабілітаційної програми нашого центру «Преображення».
«Для мене особливо важливою була інформація про те, як запобігти професійному вигоранню, яке загрожує працівникам таких сфер діяльності, а також навики розпізнавання і запобігання маніпуляційній поведінці, з якою можна зіткнутися, працюючи з даною категорією людей» - поділилася пані Людмила, соціальний працівник центру «Преображення». Розподілення тягарів та відповідальності всередині команди Центру, широке залучення допомоги волонтерів належать до найсильніших чинників, які допомагають справлятися зі складними щоденними завданнями.
 
Служіння жінкам у важких життєвих обставинах визнано одним з найбільших викликів сьогодення, на який держава, суспільство, Церква  намагаються дати відповідь. Партнером у розвитку служіння центру «Преображення» є відома благодійна організація Карітас-Україна. Налагоджується координація діяльності та взаємодія із відповідними соціальними службами на районному і на обласному рівнях. Зараз соціальну реадаптацію проходять шестеро жінок. Очікується прихід ще чотирьох підопічних. 
 
Серед найближчих планів розвитку діяльності центру - організація підсобного господарства, навчання жінок основам праці на комп'ютері та в інтернеті. Вивчення ринку праці в Україні, взаємодія з державними і суспільними структурами допоможе дати відповідь на питання: яким завтра буде день жінок, що повертаються до життя.


Немає коментарів:

Дописати коментар