Шукати в цьому блозі

понеділок, 9 вересня 2013 р.

В Любечі відбувся тренінг у Центрі соціальної реадаптації для жінок.

Протягом 6-8 вересня 2013 року в Центрі «Переображення» для соціальної реадаптації жінок пройшов тренінг Руслани Безпальчої, одної з найкращих спеціалісток у праці з жінками у важких життєвих обставинах. Центр «Переображення» був заснований у селищі Любеч Ріпкинського району Чернігівської області громадою Св. Петра і Павла з міста Чернігів 2010 – 2011 року.


Особа, що відбула кримінальне покарання, зустрічається з багатьма проблемами. Вони у чоловіків, і у жінок, і у неповнолітніх. Проте найбільшу трудність переживають жінки. Вони раніше, ніж інші категорії в'язнів, втрачають соціальні зв'язки. Травми жінок набагато глибші. Їх виживання після звільнення піддається найбільш жорстоким випробовуванням. Найчастіше жінки після 40 років просто гинуть на вулиці, або потрапляють за колючий дріт, де все здається більш знайомим або менш небезпечним. Виставка «Переображення Господньою Любов'ю» була організована з метою суспільного діалогу на тему проблем людей, що повертаються в соціум і зустрічаються з непереборними перешкодами. Після завершення у Києві виставка перемістилася до Чернігова й незабаром відкриється в музеї Михайла Коцюбинського. Під час експозиції в Музеї Івана Гончара кілька робіт були придбані за пожертву, яку передано коштами, у вигляді продуктів й предметів гігієни для жіночого Центру соціальної реадаптації жінок у смт. Любеч. Це твори «Буря в океані» Олександра Яжука (робота придбана до бібліотеки Кембриджського університету за 1000 грн. Пожертва була передана в центр реадаптації жінок у смт. Любеч). Також твір «Ніч перед Спасом» Євгена Ткачука.  Ця робота, що зайняла 2-ге місце на конкурсі «Переображення Господньою Любов'ю», була придбана відомим художником Борисом Єгіазаряном за пожертву 500 дол. (понад 4000 грн.). Пожертва передана на повсякденну діяльність Центру.










Праця психолога лежить в основі реабілітаційної програми, яка розробляється індивідуально для кожної підопічної. Проте робота в групі об'єднує усіх в процесі зцілення та служить взаємною допомогою. Реабілітаційна програма триває. Центр потребує підтримки громадськості та соціально-відповідальних державних інституцій. А найбільше - Вашої молитви.

У липні 2013 року центр увійшов до мережі соціального партнерства недержавних організацій у Чернігівській області. Партнером у розвитку його служіння є відома благодійна організація Карітас-Україна. Громада селища Любеч доброзичливо сприйняла появу центру, а селищна рада надала приміщення в оренду.  Мешканці Любеча зголошуються до праці у Центрі. Налагоджується координація діяльності та взаємодія із відповідними соціальними службами на районному і на обласному рівнях. Зараз соціальну реадаптацію проходять шестеро жінок. В розкладі дня праця й молитва. Жінки доглядають присадибну ділянку і яблуневий сад, займаються рукоділлям, принагідно запрошуються на працю місцевим лісництвом. Соціальний та духовний супровід здійснюють редемптористи о. Віталій, с. Оксана й с. Михаїла також соціальний педагог п-і Людмила, мешканка селища Любеч, які пройшли відповідне навчання. Для соціально-психологічної праці запрошуються професійні психологи. Часто допомагають волонтери і приватні доброчинці.

ієрей Костянтин Пантелей.

Немає коментарів:

Дописати коментар