Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 28 березня 2014 р.

Представники Міжконфесійної Християнської Місії засвідчили єдність у пенітенціарному служінні.

25 березня 2014 року в Управлінні Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області представники 12 християнських конфесій, які входять до складу Української Міжконфесійної Християнської Місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» взяли участь у виїзному засіданні Правління Місії, присвяченому питанням взаємодії представників релігійних конфесій та адміністрацій пенітенціарних установ з профілактики самогубств серед засуджених та ув'язнених. У засіданні взяв участь член Правління Місії, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України о. Костянтин Пантелей.

У середу 26 березня, на другий день роботи виїзного засідання Місії, були відвідані об’єкти житлової та виробничої зони Житомирської виправної колонії (№4), в тому числі каплиця св. Лонгіна Сотника і місце будівництва церкви Благовіщення Святої Богородиці на території колонії, та сектор для тримання чоловіків, засуджених до довічного позбавлення волі, у Житомирській установі виконання покарань (№8) з розташованою там каплицею преподобного Варлаама Керетського, а у клубі Житомирської ВК-4 учасники заходу поспілкувалися із засудженими. Представники Міжконфесійної Християнської Місії та службовці ДПтС засвідчили єдність у пенітенціарному служінні.

Після стрімкого зростання у середині 90-х, число в'язнів в Україні вперше повернулося до показника нижче 125 тисяч. Динаміку змін пенітенціарної системи України можна дослідити та порівняти зі світовими тенденціями на сайті Міжнародного центру досліджень проблем в'язниці. На думку о. Костянтина Пантелея, роль християнської духовності та активного соціального служіння Церкви є головною у становленні зрілої нації, в основі розвитку якої лежать засади справедливості, милосердя, солідарності, підтримки слабких та вразливих, взаємовідповідальності. Найважливішим викликом для суспільства залишається потреба реформування системи правосуддя, кримінального права, заснованого на якнайширшому застосуванні покарань альтернативних ув'язненню, подальшому розвитку пенітенціарної ідеї в засадах функціювання Кримінально-виконавчої служби України, належна повага і соціальні гарантії для пенітенціарних службовців з боку держави. Фаховий аналіз причин криміналізації суспільства.


Немає коментарів:

Дописати коментар