Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 11 квітня 2014 р.

Фільм про жіночий Реабілітаційний центр для колишніх ув'язнених «Преображення»

У фільмі колишні в'язні розповідають про свої життєві перипетії, а відтак - шлях до Бога, який вони віднайшли у цьому реабілітаційному центрі. «Якби ми раніше відкрили Господа у своєму житті, то не було б наркотиків, злочинів і ув'язнень», − твердять мешканки цього центру. Режисер фільму − Анатолій Цимбал.

Опікується реабілітантками ієрм. Віталій Котик з Чину Найсвятішого Ізбавителя (редемптористи).


Центр «Переображення» був заснований громадою УГКЦ Святих апостолів Петра і Павла міста Чернігова у 2010 – 2011 роках. У ньому надається допомога жінкам, які опинилися у важких життєвих обставинах. Зацікавлення у розвитку служіння центру висловила на зустрічі Інна Снегерьова, заступник начальника Головного управління соціального захисту населення Чернігівської обласної держадміністрації. Партнером у розвитку служіння центру є відома благодійна організація «Карітас України».
Громада селища Любеч доброзичливо сприйняла появу центру, а селищна рада люб'язно надала приміщення в оренду. Мешканці Любеча радо зголошуються до праці в Центрі. Налагоджується координація діяльності та взаємодія з відповідними соціальними службами на районному і обласному рівнях. Зараз соціальну реадаптацію проходять четверо жінок. Очікується прихід матері з малолітньою дитиною.
У розпорядку дня - праця й молитва. Жінки доглядають присадибну ділянку і яблуневий сад, займаються рукоділлям, принагідно їх запрошують на роботу до місцевого лісу. Соціальний та духовний супровід здійснюють редемптористи: о. Віталій, с. Оксана й с. Михаїла, а також соціальний педагог пані Людмила, мешканка селища. Усі вони пройшли відповідне навчання. Для соціально-психологічної роботи запрошуються також професійні психологи. 

Департамент інформації УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар