Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 4 квітня 2014 р.

Благовіщення – ближче до Бога.

7 квітня Церкви, що живуть за Юліанським календарем, відзначали один з найбільших празників у літургійному році – Благовіщення Пресвятої Богородиці. Це третє за значенням християнське свято після Великодня і Різдва Христового. 

В Україну свято прийшло з утвердженням християнства. В народі одержало назву «третьої зустрічі весни» (після Стрітення та Сорока Мучеників). Вважається, що весна в цей день остаточно поборола зиму, Бог благословляє землю і відкриває її для сівби. 
Благовіщення Пресвятої Богородиці святкують християни як східних, так і західних церковних традицій. Воно оповідає нам про подію, як архангел Гавриїл з’явився Діві Марії, сповіщаючи про те, що незабаром вона народить Месію – Спасителя світу. 
З нагоди свята, співробітники – кримінально виконавчої інспекції Сокальського району спільно із Сокальським районним центром соціальних служб сім»ї, дітей та молоді, службою у справах дітей при Сокальській РДА за участю запрошеного священика Катедрального собору Св. Апп. Петра і Павла отця Андрія провели просвітницьку роботу з неповнолітніми та особами молодіжного віку, котрі перебувають на обліку в кримінально-виконавчій інспекції Сокальського району. 
Отець Андрій провів бесіду з підобліковими, які оступилися, зробили невірний крок у своєму житті, вчинили дії, що суперечать інтересам держави та суспільства, вступили у конфлікт із законом, в якій наголосив, що дане свято спонукає нас задуматися про дар батьківства і материнства, а також і про те, як родина повинна приймати Господню волю.


Старший інспектор Сокальського районного підрозділу
кримінально-виконавчої інспекції

Олена Василишин

Немає коментарів:

Дописати коментар