Шукати в цьому блозі

середу, 23 липня 2014 р.

Державна пенітенціарна служба України гідно була представлена на Всеукраїнській прощі до Зарваниці.

19, 20 липня 2014 року у Марійському духовному центрі, розташованому у селі 3арваниця Теребовлянського району Тернопільської області, відбулася Всеукраїнська проща. З нагоди урочистого акту проголошення Блаженного Василія Величковського покровителем пенітенціарного душпастирства у паломництві взяли участь близько 200 службовців Державної пенітенціарної служби України з усіх областей України, в'язничні капелани, монахи і монахині Чину Найсвятішого Ізбавителя.



На прощу до Зарваниці прибули серд інших гостей Голова Всеукраїнської профспілки персоналу органів та установ пенітенціарної служби Олег Андрієнко із представниками профспілки територіальних регіонів України, заступник начальника управління Руслан Вовк, начальник сектору соціально-виховної та психологічної служби Андрій Нитка та працівники Державної пенітенціарної служби України в Тернопільській області.

Загалом, за два дні прощу відвідали понад 100 тисяч прочан з усієї України і з-за кордону. Прочани та духовники особливо вітали гостей із Донеччини, Луганщини та Криму, які долаючи численні блокпости та ризикуючи життям, взяли участь у спільній молитві за мир і єдність України.

Це дійство розпочалося з утренньої літургії, після якої відбувся похід владик та
священиків від собору до подіуму на чудотворному місці з іконою і мощами Блаженного Василя Величковського.

О 09:00 відбулася Архиєрейська Свята Літургія, під час якої Глава й отець Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, пролосив блаженного Василія Величковського покровителем пенітенціарного душпастирства.

Керівник відділу Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви ієрей Костянтин Пантелей зазначив: «Василь Величковський був засуджений на кару смерті й перебував у камері, з якої щодня виводили на розстріл людей. Саме там засудженим на смерть він давав надію, відкривав двері в життя. Годі знайти кращий приклад святої людини, яка би була взірцем священика, який служить для в’язнів і подає надію безнадійним».

Потрібно сказати, що сьогодні в Зарваниці проходять всеукраїнські греко-католицькі прощі, від квітня до листопада одні за одними сходяться представники різних єпархій і регіонів України, державних і профільних установ як, наприклад, митники, працівники освіти, УМВС, аграрії, військові та пенітенціарії.

Прес-служба
управління ДПтС України в Тернопільській області.











Немає коментарів:

Дописати коментар