Шукати в цьому блозі

понеділок, 16 вересня 2019 р.

Службовці ДКВС перед початком служби 5 хвилин проводять з капеланом

На знімку - о. Костянтин Пантелей
молитва 37(36) псалма,
пастирське слово і благословення персоналу
перед початком служби
Практика 5 хвилин з капеланом для чергової зміни персоналу ДКВС, який заступає на службу, розпочалася у Харкові восени 2018 року. Ця традиція була започаткована в результаті спільного рішення Душпастирської ради при Міністерстві юстиції України і керівництва Північно-східного МРУ з питань виконання кримінальних покарань і пробації. У понеділок 16 вересня 2019 року ця традиція увійшла до розкладу Державної установи "Київський слідчий ізолятор". Першу зустріч розпочав о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу душпастирства УГКЦ у пенітенціарній системі України. Віднині 5 хвилин капеланом на ротаційній міжконфесійній основі відбуватиметься регулярно.

12 червня 2109 року у кадровій службі ДУ "Київський слідчий ізолятор" відбулася нарада за участю представників Душпастирської ради при Міністерстві юстиції з метою узгодження заходів душпастирської опіки для персоналу ДКВС.

За результатами зустрічі з керівництвом кадрів у Київському слідчому ізоляторі вирішено наступне:
1. Заняття з пенітенціарної етики розпочнуться в рамках спеціальної підготовки з вересня місяця за тематичеим календарем, створеним кадровою службою слідчого ізолятора.
2. "П'ять хвилин з капеланом" на загальному шикуванні о 9:00 1 раз на тиждень за розкладом, що передбачає ротацію капеланів і чергових змін установи.
3. Для допуску в установу на 8:30 перед шикуванням необхідна вказівка Адміністрації ДКВС щодо надання капеланам тимчасових посвідчень.
4. Можливе залучення капеланів для участі у дисциплінарних, профілактичних та індивідуальних заходах роботи з персоналом.


Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар