Шукати в цьому блозі

вівторок, 3 вересня 2019 р.

Душпастирі благословили дітей й учителів на навчальний рік

2 вересня 2019 у державній установі «Київський слідчий ізолятор» відбувся урочистий захід приурочений Дню знань - початку нового 2019/2020 навчального року. 

До участі у святкуванні були запрошені представники спеціалізованої школи I-III ступенів 139 з поглибленим вивченням математики Шевченківського району міста Києва, представники Релігійної організації «Скінія» УЦХВЄ та керівник Відділу УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України о. Костянтин Пантелей. Вихованцями були підготовлені привітання у прозі та віршах для вчителів та присутніх гостей. 

Вчитель спеціалізованої школи 139 Веретельникова А.О. виступила з щирою промовою та побажанням учням наснаги до навчання. Представники релігійних організацій привітали учнів подарунками та побажали їм успіхів у новому навчальному році, зазначивши про цінність освіти в їхньому майбутньому житті. На завершення священик Костянтин прочитав молитву Благословення дітей на навчальний рік.
Коштом жертводавців громади Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі для навчального класу у Київському слідчому ізоляторі було придбано стельові світло-діодні світильники.

На Львівщині

У Миколаївській ВК№50 1 вересня 2019 року прозвучав перший дзвінок. За парти сіли засуджені, які відбувають покарання в установі і які стали слухачами Миколаївського навчального центру та учнями Демянського НВК. На урочистостях, які розпочалися з Гімну України пролунали вітання від заступника голови Миколаївської РДА Віктора Козоглодюка, директора Демянського НВК Василя Коника, директора Миколаївського НЦ №50 Ігора Соснила. Капелан установи о. Тарас Жолдак провів святковий молебень в честь початку навчання, поблагословив та освятив святою водою учнів, викладачів та адміністрацію колонії.Також на закінчення свята прозвучали пісні в виконанні засудженого Валентина Ковалевича. Заступник начальника установи майор вн. сл. Мирослав Змроць, який організував та вів урочисті заходи, подякував всім учасникам та побажав успіхів у навчанні.



Пенітенціарне душпастрство УГКЦ 

Немає коментарів:

Дописати коментар