Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 19 серпня 2011 р.

Милосердя до ув’язнених має в собі переображаючу та зцілюючу силу.



Помолімся о ізбавленії плінених.
Бог да свободит і помилуєт.
Помолімся о скорбящих і в темницах сидящих.
Бог да посітит і помилуєт.
(з Малого Повечірря чин прощення)

Як вода із багатьох джерел, освячена у храмі на празник, є особливо цілюща, так благодійна підтримка та волонтерська допомога багатьох жертовних християн, більшість з яких малого чи середнього достатку, спричинила радість засуджених і ув’язнених. Особлива увага була уділена хворим за ґратами.    

19 серпня, у день Свята Преображення Господнього, у Києві душпастирські відвідини жінок у Лук’янівській слідчій в’язниці провів о. Ігор Онишкевич у супроводі волонтерів Надії Кучерявої та Вікторії Михайлюк. Там же привітання засуджених з господарської обслуги, неповнолітніх та хворих традиційно здійснив о. Костянитн Пантелей з братом Андрієм Дорчаком, для яких передано 140 кг. яблук та 63 л. меду.


Присутність священиків та мирян в пенітенціарних установах запалює людину до добра і дарує світлу надію на майбутнє. Слово Боже через духовного отця пробуджує затверділі серця і часто міняє людську темну суть у переображенну зодягнену Божою любов`ю, світлу одіж спасіння! В`язні з пошаною та повагою приймають дари Божого слова, та дари всіх людей доброї волі, котрі залучаються фінансово та іншими можливостями. Щира, окрема, уклінна подяка персоналу СІЗО, котрі з великим розумінням і терпеливістю супроводять такі візити.

Волонтер в’язничного душпастирства брат Андрій Дорчак.



 100 засуджених господарської обслуги, 320 жінок, 70 неповнолітніх, 110 хворих у лічниці Київського Сізо були поздоровлені зі святом Переображення Господнього. Плоди і мед були освячені сьогодні після Божественної Літургії.

Немає коментарів:

Дописати коментар