Шукати в цьому блозі

середу, 12 грудня 2012 р.

Глава УГКЦ підписав Угоду про співробітництво з Державною пенітенціарною службою України.

12 грудня 2012 року у приміщенні центрального апарату Державної пенітенціарної служби України відбулася урочиста подія. Глава Української Греко-Католицької Церкви, Блаженніший Святослав і Голова Державної пенітенціарної служби України генерал-лейтенант внутрішньої служби Олександр Лісіцков підписали Угоду про співробітництво. При цій події були присутні владика Михаїл (Колтун), Єпископ Сокальсько- Жовківський, Керівник Департаменту Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур, ієрей Костянтин Пантелей, Керівник Відділу Курії Української Греко-Католицької Церкви з душпастирства у пенітенціарній системі України та ієрей Олег Олекса, секретар Блаженнішого. Також був присутній протоієрей Віктор Яценко, Голова правління Української Християнської міжконфесійної місії «Духовна і благодійна опіка в тюрмах», Керівник Синодального відділу діяльності Української Православної Церкви у справах пастирської опіки пенітенціарної системи


Від керівного апарату Державної пенітенціарної служби України були присутні:
-  Сергій Сидоренко - Перший заступник Голови Державної пенітенціарної служби України,
-   Сергій Зінченко - Начальник департаменту по роботі з персоналом,
- Сергій Скоков - Директор департаменту організаційно-аналітичного, документального та правового забезпечення,
-   Олег Янчук - Начальник департаменту кримінально-виконавчої інспекції та соціально-психологічної роботи з засудженими, також інші.

З привітальними словами виступили Блаженніший Святослав Шевчук, Верховний Архієпископ Києво-Галицький, та Голова Служби Олександр Лісіцков. Під час церемонії представники Державної пенітенціарної служби України та Української Греко-Католицької Церкви обмінялись думками щодо цінності співпраці в питаннях духовного відродження засуджених та слідчо-заарештованих осіб.

Після завершення офіційної частини підписання Угоди, Голова Служби Олександр Лісіцков на згадку про сьогоднішній день вручив Главі Української Греко-Католицької Церкви Верховному Архієпископу Києво-Галицькому вітрильник, який символізує надію в добрі перспективи співпраці та успіх у досягненні поставлених цілей, і шахи як символ мудрості, а Блаженніший Святослав Шевчук в свою чергу передав в дар Голові Служби святі ікони та Компендіум соціальної доктрини Церкви з найщирішими побажаннями.

Нинішня Угода є віддзеркаленням розвитку співпраці, передбаченої попереднім документом, підписаним Блаженнішим Любомиром 2007 року. Проте текст Угоди не лише підсумував структурні зміни, що сталися за останні 5 років, але також зробив наголос на опіку персоналу ДПтС України та членів їх сімей, слухачів навчальних закладів ДПтС України, засуджених та осіб, узятих під варту.

Зроблений крок уперед, що вимагатиме якісно нових підходів до служіння. А ширші можливості передбачають ще більшу відповідальність обох сторін. 

 

   

   


 

Після урочистостей гості відвідали музей апарату Державної пенітенціарної служби України.

 

 

 

 Текст угоди:

 

 

 

 

Використані світлини Прес-служби ДПтС України.

Немає коментарів:

Дописати коментар