Шукати в цьому блозі

вівторок, 20 січня 2015 р.

Виставка відкрилася у Збаразькому замку.


19 січня у Празник Богоявління Господнього у приміщенні Замкового палацу відбулося відкриття Національної пересувної виставки образотворчого і прикладного мистецтва в'язнів «Переображення Господньою любов’ю». Начальник відділу обслуговування туристів національного заповідника «Замки Тернопілля» Ольга Станкевич привітала всіх присутніх на виставці і побажала їм миру і спокою, закликала відкрити своє серце для сприйняття творів виставки, задуматися над смислом життя. Споглядаючи творчість людей позбавлених волі всі присутні мали змогу побачити засуджених з іншої сторони. «Господь себе об’являє в творах в’язнів для того, щоб наблизити нас до співчуття, – сказав в’язничний капелан ВК №63 отець Омелян Колодчак, – відкрити їхній внутрішній світ. Богоявління – продовження Божого об’явлення. У сьогоднішнє свято до кожного з нас Господь промовляє: – Це син мій любий. Він приймає кожного з нас у своє синівство. Вдивляючись у ці ікони ми маємо задуматися яким є моє ставлення до тієї людини, яка її створила. Через цю виставку церква хоче допомогти відкрити внутрішній духовний світ тих людей позбавлених волі, показати їхнє переображення Господньою любов’ю, дати можливість їм увійти в суспільство вже іншими людьми, які через своє покаяння і переосмислення наблизились до Бога. Твори в’язнів брали участь і у міжнародних виставках, на яких займали високі місця. Сьогодні зичу всім присутнім через відкрите небо і благодать Духа Святого пізнати ці роботи.»

На виставці були присутні представники влади, зокрема заступник голови райдержадміністрації Наталя Михайлівна Заваденко, заступник начальника ВК-№63 із соціально-виховної і психологічної роботи Людмила Василівна Леськів, волонтери в’язничного служіння, працівники освіти.  Наталя Заваденко поділилася своєю думкою про виставку: «Переглядаючи роботи людей обмежених у своїй волі ми маємо змогу побачити їх з іншого боку. Багато людей у в’язницях навертаються до
Бога. Можливо через те, що у них є багато вільного часу, є можливість переосмислити своє життя і навернутися. Там є багато талановитих людей, яких ми виявляємо у спілкуванні з ними.» Світлана Довгопола розказала про свою трьохрічну волонтерську роботу у в’язниці, поділилася своїми враженнями від спілкування з засудженими. Виставка перебуватиме у Замковому палаці до кінця місяця. Наостанок всіх присутніх отець Омелян окропив Йорданською водою.

Надія Тхір

Немає коментарів:

Дописати коментар