Шукати в цьому блозі

вівторок, 2 червня 2015 р.

У Київському слідчому ізоляторі відзначили День захисту дітей.

2 червня 2015 року у Київському слідчому ізоляторі для відзначення Дня захисту дитини побували представники Церков. Вони відвідали неповнолітніх ув'язнених. До дітей завітали представники ДПтС, Релігійної громади Християн Віри Євангельської "Скинія", Київського Християнського Благодійного Фонду "Наріжний камінь". У події брав участь о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України і с. Василія Гальцова, ЧСВВ, викладач християнської етики.

Представники Церков принесли подарунки. Увага їх не балує, але дає відчуття приналежності до суспільства. Вони отримали ігри, предмети особистої гігієни та солодощі. Цього дня до першої в житті Сповіді приступив один з вихованців. На згадку про цю важливу подію о. Костянтин подарував хлопцеві новеньку біблію.

У Київському слідчому ізоляторі нині перебуває 26 неповнолітніх, із них - одна дівчинка. І хоча знаходяться вони тут за цілком дорослі злочини, у більшості з них ще дитячі мрії. Для більшості з них це лише перша точка відліку, попереду їх чекає колонія. Окрім того із утримуваними під вартою матерями в спеціально пристосованій камері в жіночому корпусі слідчої тюрми перебувають двоє немовляток.

ДОВІДКА.

Ініціатор відзначення Всесвітнього дня дитини - Генеральна Асамблея ООН у 1954 році.
20 листопада 1959 році Асамблеєю ООН була прийнята Декларація прав дитини, цього ж дня 1989 року - Конвенцію про права дитини.

У вересні 1991 року набула чинності Конвенція ООН про права дитини, згідно з якою держави, що її ратифікували, зобов'язалися забезпечувати права дитини, створювати умови для якнайкращого забезпечення її інтересів. До числа цих країн входить і Україна. В Україні свято встановлено згідно Указу Президента України «Про День захисту дітей» від 30 травня 1998 року № 568/98.

У 2000-му році світові лідери поставили перед собою Цілі розвитку Декларації тисячоліття (ЦРДТ), які включають зобов'язання до 2015 року удвічі зменшити крайню убогість, зупинити розповсюдження ВІЛ/СНІДу і надати загальну початкову освіту. Хоча Цілі в області розвитку призначені для всього людства, вони в основному відносяться до дітей.

Станом на травень 2015 року в органах і установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України перебувають:
396 засуджених, які тримаються у 6 виховних колоніях для неповнолітніх;
біля 245 неповнолітніх осіб, узяті під варту, - у слідчих ізоляторах;
1916 неповнолітні, засуджені до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, перебувають на обліку в підрозділах кримінально-виконавчої інспекції.
У двох дитячих будинках (Чернігівська і Чорноморська виправні колонії) при виправних колоніях для тримання засуджених жінок виховується 42 дитини у віці до 3 років.

Використані світлини кореспондента ДПтС.

Немає коментарів:

Дописати коментар