Шукати в цьому блозі

вівторок, 24 травня 2016 р.

В Рівному відбувається виїзне засідання правління Української Міжконфесійної Християнської Місії

24 травня 2016 року в Рівному розпочалось виїзне засідання правління Української Міжконфесійної Християнської Місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі», на якому розглядаються плани співробітництва Церков у процесі імплементації закону про капеланство та реформування кримінально-виконавчої служби. Члени правління Місії зустрілися у храмі Святих Апостолів Петра і Павла, щоб привітати о. Григорія Драуса, головного капелана Римо-Католицької Церкви в Україні з 20-літтям священичиого рукоположення.  

О. Григорій Драус народився в Польщі неподалік міста Варшава. Навчався у семінарії в Любліні. 1996 року був висвячений і проводив служіння в парафії в Холмі. Саме тут розпочав роботу як в’язничний капелан. З 2000 року о. Григорій переїхав до України, і проводив служіння в парафії св. Петра і Павла у м. Рівне. Він - головний в’язничний капелан Римо-Католицької Церкви в Україні. У 2007 - 2010 роках – голова правління Української Міжконфесійної Християнської Місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі». До Львова приїхав в грудні 2011року. Сьогодні є настоятелем громади Св. Йоана Павла ІІ у Львові.

Метою візиту членів Місії у Рівненську область є відвідування пенітенціарних установ і вивчення умов утримання засуджених та ув'язнених, матеріально-побутового та медичного забезпечення, а також проведення душпастирської роботи з персоналом, засудженими. 

У жовтні 2016 року сповниться 15-ліття від утворення Місії. 2001 року Українська Греко-Католицька Церква стала спів-засновницею, а відтак активним учасником Християнської міжконфесійної місії «Духовна і благодійна опіка в тюрмах». Членами організації є 12 Церков і деномінацій, що через своїх капеланів і волонтерів супроводжують людей у потребі в установах попереднього ув'язнення, у виховних та виправних закладах, а також після звільнення. Кожна церква має свій неповторний характер і дар у цьому душпастирському служінні. В екуменічній співпраці, ділах милосердя, автентичності проповіді та свідчення християн різних Церков  в місцях несвободи Україна дає приклад не лише європейським країнам, але й усьому світові.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ.

Немає коментарів:

Дописати коментар