Шукати в цьому блозі

суботу, 16 липня 2016 р.

Переможцями "Козацького гарту-2016" у Прилуках стала команда "Січ"

За сприянням доброчинців і волонтерів Пенітенціарного душпастрства УГКЦ 16 липня 2016 року у Прилуцькій виховній колонії для неповнолітніх  відбувся 9 сезон «Козацького гарту». З 2013 року це спортивно-патріотичне і духовне свято проходить за участю Братства козацького бойового Звичаю «Спас». Поміж випробовуаннями духовний супровід для вихованців  здійснювали капелани. В індивідуальному спілкуванні зі священиками і волонтерами - найбільш важливі хвилини для юнаків, які потребують підтримки й доброго слова. Щедрі призи дали вихованцям відчуття турботи від незнаних добродіїв, що взяли участь у зборі коштів.

Світлини © Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Дев'ять років поспіль свято відбувається в Прилуцькій установі. Цього дня юнаки з нетерпінням чекали і готувалися, вивчаючи козацьких пісень і засвоюючи найбільш важливі події історії Запорозької Січі. Кожне з відділень створило команду по 22 хлопці. Урочисто вишикувались під проводом своїх отаманів два курені «Січ» і «Сокіл». Програму свята, що включає козацькі розваги і швидкісно-силові випробовування, повідомив козак Євген Квасков. Крім козаків та волонтерів арбітраж та суддівство забезпечували співробітники Прилуцької установи. Змагання розпочалося з молитви.


З величезним завзяттям юнаки долали «ворога» своїми інтуїтивними здібностями під час виконання  вправи «Нічні шали».  Почуття ритму, музичний слух, тонкість сприйняття музичних елементів та якостей музичних звуків хлопці демонстрували в грі «Литаври». Навчалися також підлітки вправно володіти  батогом. Море емоцій підлітки отримали від виконання вправи на спритність «Чия буде шапка».

«Щороку для наших хлопців це свято є найбільш пам’ятною подією, яка суттєво впливає на їхнє виховання. «Козацький гарт» є дуже потужним засобом формування зрілих чоловіків, відповідальних за свою долю і за долю своєї Батьківщини», – поділився Дмитро Андрійович Жайворонко, заступник начальника Прилуцької виховної колонії для неповнолітніх. 

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар