Шукати в цьому блозі

четвер, 5 січня 2017 р.

Напередодні свята Господнього Різдва Вифлеємський вогонь миру отримали пенітенціарні службовці

Члени Пласту, Національної скаутської організації України, Ксенія і Назар Шемберко передали Різдвяне Світло 6 січня 2017 року для працівників апарату Державної кримінально-виконавчої служби Міністерства юстиції України, Управління ДПтСУ у м. Києві та Київській області та у Київському слідчому ізоляторі. Супроводжували їх священики члени правління Української Міжконфесійної Християнської Місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» о. Євген Затірка (УПЦ КП) та о. Костянтин Пантелей (УГКЦ), пастор Дмитро Лавриненко (ХВЄ).

Пластуни представили коротко історію та символіку традиції, а священики в імені Міжконфесійної місії тюремного служіння привітали персонал ДПтС України зі святом Різдва Христового та подарували різдвяні свічки та паперові вертепики. Українській громаді щороку передається Вифлеємський вогонь миру, щоб усі, хто через певні обставини перебуває далеко від родини, могли переживати причетність до Господнього Свята. Усі, хто з огляду на службові обов'язки не зможе розділити святкову трапезу з родиною.

Палаючий вогник символізує очікування в період посту, повну жертовність. Світло є символом тепла, миру та згоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу. Одночасно цей промінчик - це солідарність зі всіма, хто є далеко; солідарність з убогими та єднання з Христом. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану –  до 19 січня.

світлини з події:


Привітання з Різдвом у Київському Управлінні ДПтС.


Різдвяні свічки разом з Вивлеємським світлом.


Пластун Павло і о. Костянтин.


Пластун Павло запалює Різдвяне світло для персоналу ДПтС.


Психологи ДПтС приймають Вивлеємське світло.


Вифлеємське світло буде у Черговій частині ДПтС.

Пластуни у Центральному апараті ДПтС України.


Світло передається до чергової частини ДПтС.


У приміщенні клубу Київського слідчого ізолятора.


о. Євген Затірка


Чергова частина Київського слідчого ізолятора.


 біля чергової частини Київського слідчого ізолятора.

Немає коментарів:

Дописати коментар