Шукати в цьому блозі

середу, 26 квітня 2017 р.

Навчання в'язничних душпастирів проходить у Києві в Інституті Кримінально-виконавчої служби

З 24 по 27 квітня 2017 р. у Києві відбуваються міжконфесійні навчання для тюремних душпастирів (капеланів), які організовує Державна кримінально-виконавча служба. Участь у навчальному вишколі беруть отець Юрій Кролевський та отець Максим Кролевський, священнослужителі Української Греко-Католицької Церкви з парафії Пресвятої Тройці, що у м. Полтава.

За цих кілька днів викладачі Інституту кримінально-виконавчої служби діляться своїм багатолітнім досвідом праці та намагаються  допомогти тюремним капеланам різних конфесій зрозуміти специфіку служіння в установах виконання покарань. 

"Таке навчання є дуже корисним, - зауважує отець Юрій Кролевський, настоятель
Свято-Троїцького храму у м. Полтава - бо ми спільно, як Церква та Держава, шукаємо та віднаходимо шляхи для того, щоб якнайкраще послужити тим людям, які перебувають у місцях позбавлення волі". 

Також священик розповідає, що вже укладена угода про співпрацю між Державною установою "Полтавська установа виконання покарань" № 23 та парафією Пресвятої Тройці УГКЦ у м. Полтава. 

Слід зазначити, що крім теоретичного курсу, тюремні капелани мають можливість отримати добрий досвід від осіб, які стояли біля витоків запровадження законодавчої бази та організовували роботу кримінально-виконавчих установ.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар