Шукати в цьому блозі

середу, 14 листопада 2018 р.

Семінаристи Київської Трьохсвятительської Духовної Семінарії відвідали неповнолітніх у Київському слідчому ізоляторі

Триває душпастирська практика семінаристів шостого курсу Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.14.11.2018 відбулося заняття з неповнолітніми, утримуваними у слідчій в'язниці. 

Для більшості братів досвід відвідування пенітенціарної установи відбувся уперше. Вік неповнолітніх юнаків, яких вони зустріли у в'язниці, відрізняється від їхнього років на 7 - 10. Це сприяло живому спілкуванню та сприйняттю думок.




Для зустрічі семінаристи приготували наступну програму.

Програма зустрічі з неповнолітніми Київського слідчого ізолятора.

1. Показати короткий мотиваційний фільм про американського міліардера Кріса Гарднера, який мав серйозні труднощі в житті, був бездомний і добився успіху. https://youtu.be/I0tWZmBNvGM 

2. Показати трейлер фільму в погоні за щастям, який відзняли за мотивами історії життя цього бізнесмена. https://www.youtube.com/watch?v=Q-W2L9nyJTY

3. Запропонувати обговорення того, що найбільше заторкнуло у побаченому, як хлопці самі дивляться на свою ситуацію. Можливо поговорити, як вони потрапили в СІЗО, може хтось із них захоче поділитися.

4.  Відеоролики піднімають такі теми до обговорення:

·         людина через скрутне матеріальне становище опинилась на вулиці, з малим сином на руках, без жодних перспектив на майбутнє.

·         не здаватися, коли опинився в безвихідній ситуації.

·         причина успіху – бажання змінити своє життя, віра в те, що це можна досягнути

·         подолання різних перешкод: відсутність зв’язків, брак освіти, старший вік – все було проти нього, але головний герой далі наполегливо намагався пройти необхідне стажування для біржі.

·         був витривалим, коли вкладені зусилля не давали результатів, в нього ніхто не вірив.

·         мав добру мрію і вирив в неї, це було основним мотиватором для нього.

5. Після обговорення можна показати ще один невеликий ролик про те, як Ісус хоче підтримати людину у невдачах. Ролик називається «Я зміню твоє життя» https://www.youtube.com/watch?v=TH437Q4TWBQ


6. Розповісти, як Ісус допомагає у повсякденному житті. Кріса Гарднер досяг усе своїми силами, а ми маємо перевагу, що нам може допомогти Ісус, достатньо лише вірити і надіятись на нього. Провести паралелі з тим бізнесменом. Тут брати можуть поділитись своїм свідченням, як вони переживали дію Ісуса у скрутний момент свого життя.


Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар