Шукати в цьому блозі

суботу, 17 серпня 2019 р.

«Козацький гарт – 2019» в Кременчуці

17 серпня 2019 року, напередодні свята Переображення Господнього, у Кременчуцькій виховній колонії для неповнолітніх завершився 12-й сезон свята «Козацький гарт»  для неповнолітніх  юнаків за участю Братства бойового козацького Звичаю «Спас».  Подію традиційно організовує Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви у співпраці з Державною кримінально-виконавчою службою України.


З 2013 року щоліта козаки Братства докладають своїх зусиль, щоб ця подія надовго запам‘яталася усім його учасникам. Станом на сьогодні в колонії перебуває 55 вихованців. 30 юнаків взяли участь у змаганнях у складі двох команд – «Отамани» та «Січові стрільці». 

Перші ж випробування показали, що ніхто не збирається передчасно здаватися. «Нічні шали», «Чия буде шапка», відтискання від підлоги, та підняття пудової гирі – перша частина змагань ще не виявила майбутнього переможця.

Наступним етапом змагань стало вправляння із замашним козацьким батогом та литаврами. З першим треба було ляснути так, щоб луна пішла, але при цьому не отримати ним й собі по м‘яких місцях. А на литаврах необхідно було точно відтворити мелодії козацьких маршів та пісень.

Проте, не одними фізичними вправами сильні козаки. Команди мали пройти тест на знання козацьких звичаїв та історії Запорізької січі. І нарешті, команди ставали до командних вправ – естафети з м‘ячем, підняття гирь, лави-на-лаву та змагання на знання козацьких пісень. Боротьба проходила в хорошій спортивній атмосфері, хоча й емоційно та напружено. І хоча, всі учасники змагалися до останнього, але переможець завжди один – і ним стала команда «Отамани».

Після оголошення результатів, учасникам змагань було вручено грамоти та призи – спортивні знаряддя, придбані коштом щорічної доброчинної збірки (футбольні, баскетбольні та волейбольні м‘ячі, ракетки для бадмінтону та настільного тенісу та ін.) 

Сподіваємось, що цей захід допоможе хлопцям, які тепер перебувають в колонії, знайти свій щасливий шлях у вільному житті та бути гідними громадянами та патріотами України. 

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар