Шукати в цьому блозі

неділю, 24 листопада 2019 р.

У Ковелі розвивається опіка неповнолітніми засудженими

24 листопада 2019 року відбулась зустріч волонтерів соціального проекту підтримки неповнолітніх ув'язнених "Небо над головами" з вихованцями Ковельська виховна колонія.

Учасниками події були волонтери проекту "Небо над головами" Павло Мар'єнко, Софія Сенюта, Василь Возняк, а також місцеві добродії з Ковеля та монах-редемпторист Тарас Полулященко.

"Ми дуже раді співпраці з місцевими ченцями-редемптористами, оскільки ми розуміємо, що вихованцям колонії потрібно давати глибокі основи духовного житття, які можуть допомогти їм ставати зрілими, самостійними та відповідальними, - розповів волонтер Василь Возняк, - духовна опіка вихованців допомагає побачити моральні та етичні орієнтири поведінки для ув'язених хлопців, зокрема, допоможе їм приймати правильні рішення на свободі".

Монах Тарас Популященко поділився своїми враженнями відвідування Ковелівської колонії для неповнолітніх:

"Для мене такий формат і в підлітковій колонії - щось нове. Саме спілкування в колі - це вже робить нас ближчими і відкритішими. Найбільше до мене через них промовили особисті розмови. Коли вихованці розповідали про своє життя. Я відчув як вони потребують підтримки, простого слухання, і бути з ними, щоб їм хоча б словами допомогти в їхньому житті. А особливо десь хочуть щоб Бог їх змінив. Можливо не всі так хочуть, однак ті з якими я розмовляв".

Дякуємо за організацію поїздки та фінансування Пенітенціарне душпастирство УГКЦ у особі Constantin Panteley та Павло Загороднов.

Дякуємо за організацію зручностей для волонтерів, хороше ставлення, відкритість на служіння церкви начальнику Ковельської колонії для неповнолітніх Абрамчуку Івану Дмитровичу, заступнику начальника Юрий Филаретов.

Соціальний проект підтримки неповнолітніх ув'язних "Небо над головами" заснований волонтерами Української Греко-Католицької Церкви та існує у межах Пенітенціарного душпастирства УГКЦ. Духовним наставником і провідником проекту є голова Пенітенціарного душпастирства УГКЦ священик Костянтин Пантелей.

Немає коментарів:

Дописати коментар