Шукати в цьому блозі

понеділок, 2 березня 2020 р.

Підтримка жінок з дітьми у в'язниці

26.02.2020 року Державну установу "Київський слідчий ізолятор" знову відвідав керівник Відділу Української Греко-Католицької Церкви з душпастирства протоієрей Костянтин Пантелей. Під час візиту, вкотре священнослужителем були надані духовні настанови та допомога жінкам з дітьми та жінкам, які готуються до пологів.

28.02.2020 роуц Парафія Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ в Пирогові зібрала найбільш необхідні повсякденно предмети гігієни і одягу для матерів та їхніх дітей. Усе було підібрано з максимальною увагою і згідно розмірів. Іграшки хлопчикам надзвичайно сподобались! Щира дяка громаді за піклування! Особлива вдячність за турботу о. Романові Ільницькому і його дружині Діані.



Матері з маленькими дітками у в'язниці повинні бути під особливою увагою. Капелан Костянтин Пантелей ділиться: "Жінка з дитиною за ґратами потребує, на моє переконання, супроводу окремих психолога і педагога, що спеціалізуються на питаннях догляду в особливих умовах за дітьми до 3-х років. Супровід необхідний також під час вагітності. ЦЕ ОБОВ'ЯЗКОВО! Такі психологи і педагоги мають запрошуватися і залучатися за спеціальними контрактами на засадах, подібних до залучення учителів. В колоніях час перебування матерів з дітьми не повинен обмежуватися лише певними годинами. У випадку карантинів з приводу інфекційних захворювань, як вітрянка, мати повинна перебувати біля своєї дитини."


Незабаром дві вагітні Яна і Христина родитимуть малят. Речі, передані цими днями, будуть на післяпологовий період. 

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар