Шукати в цьому блозі

вівторок, 5 січня 2021 р.

Напередодні свята Господнього Різдва Вифлеємський вогонь миру отримали пенітенціарні службовці

В Україну Вифлеємський вогонь доставляють спеціальним авіасполученням члени Пласту - Національної скаутської організації України. Пластуни Марія Западнюк, Назар Сивак і Валерія Білоусова передали Різдвяне Світло 5 січня 2021 року для персоналу Центрального апарату Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України та у  Київському слідчому ізоляторі. Супроводжували їх священики члени правління Міжконфесійної місії тюремного служіння пастор В'ячеслав Когут (УЦ ХВЄ) та о. Костянтин Пантелей (УГКЦ).

Впродовж років для багатьох в Україні це стало важливим символом під час святкування Різдва Христового. Тому світлом з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю. Вифлеємський вогонь миру як світло тепла, миру, злагоди і сподівання мандрує світом, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового. Ідея Вифлеємського світла і його простий символізм — мир, радість і братерство  — прихильно сприйнялися українською громадою продовж останніх років, становлячи для багатьох з нас доповнення під час святкування Різдва.

Пластуни представили коротко історію та символіку традиції, а священики в імені Міжконфесійної місії тюремного служіння привітали персонал ДКВС України зі святом Різдва Христового та подарували різдвяні свічки. 



Палаючий вогник символізує очікування в період посту, жертовність, тепло, мир та злагоду, а також душевний спокій, любові до людей. Одночасно цей промінчик - це солідарність зі всіма, хто є далеко; солідарність з убогими та єднання з Христом. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану –  до 19 січня.

Інші світлини з події

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар