Шукати в цьому блозі

неділю, 17 квітня 2022 р.

Напередодні Квітної неділі у Збаразькій ВК №63 посповідали засуджених і освятили для них вербові галузки

16 квітня, напередодні Квітної неділі, ув’язнених жінок, що відбувають покарання у Збаразькій виправній колонії №63 відвідали: о. Костянтин Пантелей -  керівник Відділу душпастирства в пенітенціарній системі України Патріаршої курії УГКЦ, разом з в’язничним капеланом установи о. Омеляном Колодчаком і о. Андрієм Парастюком, які посповідали жінок і освятили для засуджених лозу.






 Вже традиційно, щорічно жінки перед Великоднем мають можливість приступити до Тайни Сповіді і омивши душу з гріха в Тайні Покаяння прийняти Святе Причастя. Отець Костянтин звернувся до жінок: «Як вербова галузка весною розпускається з зимового сну, так і ви сьогодні очистивши душу пробуджуєтесь до нового життя, життя з Господом. Все дочасне, і ваше перебування тут також. Тому не занепадайте духом, а кріпіться Божою силою, споглядаючи сьогодні на освячену лозу, яка сповіщає нам, що через тиждень буде Великдень. Ритм життя продовжується, не зважаючи на виклики, бо Воскресіння  - це перемога життя над смертю.»

Після освячення верби для ув’язнених, всі спільно помолилися за такий бажаний мир для України, за воїнів, що боронять державу від російських загарбників, за всіх, хто потребує зараз молитви. 

При сьогоднішній зустрічі працівники закладу розказали, що вони також долучилися своєю працею до допомоги нашим військовим. Це також маленький їхній вклад в Перемогу України.

З ініціативи о. Костянтина та за сприяння о. Омеляна - капелана установи, в Великодню середу буде організовано майстер клас з розпису писанок, який з засудженими і соціальними працівниками будуть проводити майстрині з МК ДБЮТ м. Збаража.

Заступник начальника установи із СВПР – начальник відділу СВПР Ірина Немеришина від імені начальника ВК №63 Андрія Макара подякувала отцям за сьогоднішні відвідини і багаторічну співпрацю.

Надія Тхір

Немає коментарів:

Дописати коментар