Шукати в цьому блозі

вівторок, 3 травня 2022 р.

Пам'яті новопреставленого пресвітера Ігоря Дмитерка

У Світлу Суботу 30 квітня 2022 року відійшов по вічну нагороду наш брат, капелан пенітенціарнрго душпастирства, пресвітер Ігор Дмитерко.

 

Священник Ігор Дмитерко народився 23 квітня 1972 року у м. Львові.  З 1991 року почав свій вишкіл у Львівській Духовній Семінарії Св. Духа (Україна). Рукоположений у сан диякона 28 липня 1996 р. й направлений у парафію Св. Анни Галицького деканату м. Львова (вул. Городоцька 32). Ієрейські свячення отримав у Архикатедральному Соборі Св. Юрія 15 лютого 1998 р. з рук Преосвященного Владики Юліана (Ґбура) і продовжив своє служіння у парафії Св. Анни як сотрудник пароха, першого капелана Львівської в’язниці о. Романа Шафрана.

Продовжив вищі студії у Люблінському Католицькому Університеті Івана Павла ІІ (Польща), які завершив 2004 року, здобувши ступінь магістра, а у  2006 році — ліценціата. 24 листопада 2009 року захистив ступінь доктора моральної теології. До 2007 року відвідував Львівський слідчий ізолятор принагідно, а з 2008 року був призначений капеланом установи. Обдарований силою проповіді реколектант, в’язничний і студентський капелан.

Слідча в’язниця, так звані «Бригідки», розташована у безпосередній близькості від храму Святої Анни, де служив о. Ігор. Там же міститься міжобласна лікарня пенітенціарної системи. У неділю й у свята о. Ігор правив Божественну Літургію, навідувався до жінок, неповнолітніх та утримуваних на лікуванні.

Поза парафіяльним і в’язничним служінням, отець пригортав духовним піклуванням студентів та викладачів Львівського кооперативного коледжу економіки і права. Молодь дуже любила свого наставника.

21 серпня 2019 року був іменований адміністратором парафії Успення Пресвятої Богородиці у сс. Холодновідка–Лапаївка Сокільницького деканату. Відійшов у вічність 30 квітня 2022 року у віці 50 років.

Капелани Пенітенціарного душпастирства УГКЦ серцем моляться у подяці за дар життя покійного брата у священстві й благають Господа про прощення гріхів і прогрішень і вічний блаженний спочинок у світлі лиця Його новопреставленого отця Ігоря. Висловлюємо співчуття родині брата, священика, чоловіка і батька.  

Немає коментарів:

Дописати коментар