Шукати в цьому блозі

середу, 29 червня 2022 р.

Діла милосердя для жінок за ґратами

Служба "Карітас Печерськ" і спільнота молодих матерів переслали одяг, засоби гігієни і дитяче харчування жінкам з маленькими дітьми, що знаходяться в ув'язненні. Це поміч і для новонароджених і для малят віком понад рік.



Згідно законодавства більшості цивілізованих країн, і Україна не є виключенням, малята до 3-х років не відлучаються від матерів, які опинилися за ґратами, або народили в ув'язненні. Від давна підтирмкою таких жінок з малими дітьми займаються вірні УГКЦ. Від 1992 року громада Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі започаткувала це служіння у нашій церкві. Також спільнота молодих матерів, що започаткувалася ще під час підготовки до пологів на  Християнських курсах для вагітних "Дар життя" під керівництвом подружжя о. Романа і Діани Ільницьких у Києві чуттєво ставиться до потреб матерів в ув'язненні. 

Про потреби жінок з дітьми та параметри предметів допомоги повідомляють капелани. Цю інформацію обробляють волонтери та формують посилки, які поступають як передачі поштою, або безпосередньо адресату через руки капелана під час візиту у пенітенціарну установу.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар