Шукати в цьому блозі

вівторок, 21 червня 2022 р.

Що відбувається у тюрмах на непідконтрольній території

Щонайменше 3000 осіб залишилися у виправних установах за лінією фронту

На тимчасово контрольованій РФ території опинилися не лише мирні громадяни, а й засуджені, ті, хто перебуває під слідством і судом — їх не встигли евакуювати через бойові дії. І таких щонайменше 3000 людей.

У Міністерстві юстиції України, з початку наступу армії РФ вдалося евакуювати близько 4500 засуджених та ув'язнених з 11 установ виконання покарання, розміщених у безпосередній близькості від лінії фронту. У Мін'юсті перелік колоній не дали, але, за даними ГО "Альянс української єдності", очевидно, йдеться про евакуацію Оріхівської ВК №88; Вільнянської ВК №20; Вільнянського закладу виконання покарань №11; Софіївської ВК №55; Селидівської ВК №82; Торецької ВК №2; Покровської ВК №17; Хролівського ВЦ №140; СІЗО у Бахмуті, Сєвєродонецьку.

За повідомленням в. о. начальника Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Віктора Кошинця, евакуйованих ув'язнених розмістили у колоніях по всій Україні. "На окупованій території опинилися дев'ять установ і три слідчі ізолятори. Про долю тих, хто там залишився, нічого не відомо", – зазначив полковник. У відомстві ведуть переговори, щоб організувати евакуацію з тимчасово окупованих територій як ув'язнених, так і співробітників. 

Хоча у Мін'юсті наше видання запевнили, що евакуацією виправних установ і не лише займається військова адміністрація. Своєю чергою департамент та міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань "вживає заходів для співробітників установ, які самостійно виїхали з установ, що розташовані на територіях тимчасово окупованих російськими військами, отримали всю необхідну допомогу та підтримку". А щодо ув'язнених і персоналу, то всі рішення ухвалює керівництво установ, керуючись безпекою і збереженням життя.    

За матеріалами "Подвійна окупація. Що відбувається у тюрмах на непідконтрольній території"

АЛЛА ДУНІНА. 01 ЧЕРВНЯ 2022.

https://vesti.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар