Шукати в цьому блозі

вівторок, 18 жовтня 2022 р.

Візит до Нюрнбергської в'язниці

 

Нюрнберзька в'язниця є другою за величиною в Баварії, розрахована на 1153 місця. Утримуються чоловіки, жінки і неповнолітні. В'язниця прилягає до Палацу правосуддя, зв'язана з ним підземним переходом.

Після завершення річної конференції католицьких капеланів Німеччини, на запрошення пасторального референта й головного католицького капелана у ФРН Андреаса Бєра, священик Костянтин Пантелей відвідав в'язницю 16, 17 і 18 жовтня. У неділю 16 жовтня отець уділив Євхаристію під час Служби Божої. За свідченням священика "Хліб, випечений в'язнями став Тілом Христовим".

Отець Костянтин, керівник Відділу ПК УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі, розповів: "В’язні подарували мені євхаристійний спогад. Двічі в житті я звершував особливу Службу Божу, коли хліб і вино, виготовлені в’язнями, сталися правдивими Тілом і Кров’ю Христовою під час Святої Літургії. На першій, 2010 року, на вівтар тюремної каплиці Праведного Йова Багатостраждального у Києві було принесено вино, виготовлене в’язнями в Окружній в’язниці Веллетрі (Casa Circondariale di Velletri), яку я відвіував 2007 року під час ХІІ Конгресу Міжнародної комісії католицької в'язничної душпастирської опіки (ICCPPC) в Римі. На другій, 2022 року, у Нюрнбергській слідчій в’язниці (Untersuchungshaftanstalt Nürnberg), на вівтарі хліб, спечений в’язнями, стався Тілом Христа для Причастя під час Меси за латинським обрядом, яку мене попросили відслужити за браком іншого священика."
У понеділок 17 жовтня о. Костянтин відвідав старий корпус в'язниці, який сьогодні використовується лише музей, пов'язаний із Нюрнберзьким процесом над злочинами нацистської верхівки.

Цього ж дня зустрівся за посередництвом капелана Андреаса Бєра, координатора Католицького пенітенціарного душпастирства у Німеччні, з в'язнями з України.

Немає коментарів:

Дописати коментар