Шукати в цьому блозі

понеділок, 26 грудня 2022 р.

Соціальні дні у в'язниці об'єднали зусилля волонтерів з різних міст

Місія тюремного служіння збагатіла на ще одну подію в милосерді. 26 грудня 2022 року у Державній установі «Київський слідчий ізолятор» 180 жінок, серед яких є і матері з дітьми, отирмали довго очікувану підтримку.

Під час проведення акції «Соціальні дні у в'язниці» послужили Київський осередок Товариства українських студентів-католиків, «Обнова», о. Любомир Іваночко, Чернівецька єпархія УГКЦ,  і волонтери Карітас-Чернівці зібрали 180 гігієнічних комплектів, Фундація «Ініціативне покоління» - передали особисті засоби гігієни, о. Іван Зубальський, Мукачівська Греко-Католицька єпархія - передав особисті засоби гігієни. Увесь вантаж мав вагу понад 800 кг.

Адальберт Макарович: "Тішуся, що зміг долучитись до цієї доброї справи. Зміг побачити людей, що перебувають в надзвичайно складних життєвих обставинах але навіть при цьому не втрачають людяності (заводять котів, розмальовують стіни, готуються до свят). Ця акція нагадала мені, що Господь милосердний та бажає спасіння всіх, а особливо тих, хто найбільше цього потребує."

Андріана Гомонко: "Мені дуже сподобалося, я побачила цих людей і зрозуміла наскільки в деяких людях відкриті серця, і вони хочуть відкритись іншим, деякі ще не пізнали себе, але також в скорому часі зійдуть на правильний шлях. Також я відкрила для себе в'язницю як щось, що потребує певного розуміння і люди, які там знаходяться не завжди по своїй волі, але всі вони, так, як і ми, потребують допомоги та взаємоповаги, незважаючи на те, що там накоїли, буде їм також Боже прощення. Тому можна сказати, що до в'язниці потрібно приходити і дарувати людям радість й не боятися цього). Буду рада взяти участь ще в таких подіях!"




Доброчинна збірка принесла 4100 ₴. Частина цих коштів вже використана на продуктову посилку в'язню в потребі. Частина чекає на реалізацію.

Коштом добродія на ім'я Сергій було оплачено пересилку двох палет із засобами гігієни з Чернівців до Києва. 

Уявіть собі, що на індивідуальну підтримку для найбільш потребуючих в'язнів через капелана Tim Dixon збірку (еквівалент 9500 ₴) переказали в'язні з психіатричного закладу у Великобританії. Кошти пішли на продуктові набори і ліки для трьох в'язнів.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар