Шукати в цьому блозі

четвер, 1 грудня 2022 р.

Товариство українських студентів-католиків «Обнова» у Києві доєднається до волонтерської події

 

Підключення дружби в часі відключення електроенергії заряджає нас настроєм і бадьорістю для перемоги! Київський осередок Товариства українських студентів-католиків «Обнова» гостинно запросив священика Костянтина Пантелея, керівника Відділу ПК УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України, розповісти про в'язничне служіння Церкви.

Під час зустрічі між іншим студенти почули про традиційну акцію "Соціальні дні у в'язниці".

У діалозі зі священиком студенти-волонтери взнали, що метою пенітенціарного душпастирства є супровід людей, які опинилися в неволі, насамперед християн, та допомога в усіх їхніх потребах, щоб вони не втратили зв'язок із Церквою. Душпастир допомагає усім, без огляду на конфесію, ба навіть невіруючій людині. Хоча в першу чергу він посланий до християн. Священик для в'язнів - свідок, що має привернути їм той дар внутрішньої свободи. Для когось в'язниця стає першим місцем, де душа вперше прислухається до голосу Євангелія. Часом ув'язнення стає одиноким шансом для навернення і Ласкою Бога, що вириває розкаяну душу перед вічними муками.

Найближча подія, яка відбуватиметься у стінах Лук'янівки, спрямована на підтримку ув'язнених жінок. Група добровільних помічників вже зголосилася для участі у милосердній акції.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ


Немає коментарів:

Дописати коментар