Шукати в цьому блозі

четвер, 5 січня 2023 р.

Світло з Вифлеєма отримали пенітенціарні службовці

5 січня 2023 року представники Національної скаутської організації "Пласт" у супроводі душпастирів Церков-учасниць Української міжконфесійної християнської місії "Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі" вдванадцяте спільно взяли участь в урочистій церемонії передачі службовцям ДКВС Вифлеємського вогню миру.

Персонал Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України, Київського слідчого ізолятора привітали секретар Місії священик Костянтин Пантелей (Українська Греко-Католицька Церква); капелан Сергій Гаврюк (Церква Адвентистiв Сьомого Дня); капелан Павло Зоренко (Українська Церква Християн Віри Євангельської). 

Розповіддю про історію і духовне значення традиції поділилася пластунка Єлизавета Бондар. Цього року Світло з Вифлеєма є духовним підбадьоренням для боротьби та молитвою про полеглих воїнів, про невинних жертв війни. Прозвучали фрагменти Пророка Ісаї і Євангелія від Матея. Душпастирі Місії у проповіді засвідчили важливістть духовного опертя на правду про Воплочення Спасителя та плекання внутрішнього миру, що походить від вістки про Його Народження. Вони побажали працівникам, щоб знаходили у християнській вірі джерело мудрості, людяності, витривалості в любові, духовної рівноваги, необхідної під час випробувань. 

Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна щорічна подія до святкувань Різдва Христового, котра полягає у діленні світлом, запаленим у Вифлеємі на місці народження Господа Ісуса Христа. Палаючий вогник символізує очікування в період посту, повну жертовність, тепло, мир та згоду, а також любов до людей. Цей промінчик - висловлення солідарності з усіма, хто є далеко, з убогими та єднання з Христом. 

Пластунки Катерина Кульчинська, Поліна Москаленко, Радмила Хмелевська, Софія Яременко, під проводом старшої пластунки Лізи Бондар заспівали пластову пісню, яка завжди супроводжує церемонію і запалили світло на свічках, які передали службовцям ДКВС. Як завжди особлива велика свіча була передана офіцерам чергової частини.

Урочиста церемонія відбулася  також у Бориспільській ВК 119 й у Київському слідчому ізолчторі. Пастуни залишили в чергових частинах Вифлеємський Вогонь, який нагадуватиме працівникам, що нестимуть службу у святкові дні.






Історія традиції:

Акція Friedenslicht започаткована 1986 року Австрійською телерадіокомпанією Der Österreichische Rundfunk (ORF) Державною студією Верхньої Австрії в Лінці у зв'язку з кампанією ORF допомоги «Licht Ins Dunkel» як благодійний вчинок — донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, котрі святкують Різдво поза домом — у лікарнях, військових частинах, в'язницях, сиротинцях тощо.

Вперше Вогонь до України потрапляє ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході.Українській громаді дванадцятий рік поспіль передається Вифлеємський Вогонь Миру. В Україну Вифлеємський Вогонь доставляють спеціальним авіасполученням члени Пласту - Національної скаутської організації України. 

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар