Шукати в цьому блозі

вівторок, 23 квітня 2024 р.

До Господа по вічну нагороду відійшов капелан Олексій Куйбіда

Слава Ісусу Христу! 

Із сумом повідомляємо, що 23 квітня на 66 році життя помер капелан Олексій Куйбіда, священник Коломийської єпархії. 
Отець Олексій народився 10 липня 1958 року в селі Козарі Івано-Франківської області. Був рукоположений на священика 30 березня 1989 року. 

1995 року Олексій Куйбіда був настоятелем громади Непорочного зачаття Пречистої Діви Марії у селі Шепарівці Коломийського району Івано-Франківської області. З 1996 року отець здійснював капеланське служіння у військових частинах Коломиї. Окрім того, з 2001 до 2003 року він був душпастирем у Перемисько-Варшавській архиєпархії у Польщі. У 2004 - 2007 роках був адміністратором парафій Святих апостолів Петра і Павла с. Сідлище і Пресвятої Трійці с. Молодилів Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Отець Олексій - багатолітній (у 2007 - 2018 роках) капелан Державної установи «Коломийська  виправна колонія (№ 41)». У 2007 – 2014 роках щонеділі і у великі празники року отець відвідував в'язнів. Багатократно отець Олексій гідно репрезентував Пенітенціарне душпастирство УГКЦ на семінарах і міжнародних конференціях в Україні і за кордоном. Як духівник отець супроводжував персонал ДКВС під час паломництв. Він був причетний до відродження руху українського козацтва. 

З початком війни 2014 року прийняв рішення стати військовим капеланом. Започаткував дні матері та спортивні свята у колонії за участю різних суспільних груп, включаючи депутатів місцевих рад, вчителів, священиків. Здійснив чергу ротацій для духовного супроводу наших воїнів. Навіть коли розпочалися регулярні поїздки на ротації в зони бойових дій, отець не полишав в'язничне душпастирство, де поряд були пенітенціарні установи зокрема у Маріуполі і Бахмуті.

Блаженна світла пам'ять! 
Просимо згадувати отця Олексія у ваших молитвах.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар