Шукати в цьому блозі

понеділок, 3 червня 2024 р.

В'язничне служіння для дітей

У день захисту дітей відбувається багато суспільних заходів, які зосереджують увагу на проблемах дитинства. Час повномасштабної війни ставить свої акценти порятунку життя і здоров'я, повернення насильно вивезених дітей тощо. Пенітенціарне душпастирство звертає увагу на дітей у в'язниці. Перед усім, це діти, що до 3 років життя перебувають з ув'язненими матерями. Також це неповнолітні правопорушники. Їх в Україні у в'язницях мало. Але категорія вчинених ними злочинів важча, ніж колись.

Зменшення числа неповнолітніх в'язнів - наслідок гуманізації пенітенціарної політики, коли реформоване кримінальне право застосовують заходи пробації, себто програми соціально-психологічного і виховного впливу у відкритому суспільстві. Так значно зменшилися масштаби криміналізації підлітків під час утримання у слідчих установах. 

3 червня 2024 року у ДУ "Київський слідчий ізолятор" священник Костянтин Пантелей відвідав дітей, утримуваних з матерями і неповнолітніх в'язнів, уділивши їм значний час. Діти отримали позитивні емоції, смаколики і пастирське благословення.

Пенітернціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар