Шукати в цьому блозі

суботу, 17 грудня 2011 р.

Відбулися соціальні дні у Менській виправній колонії № 91.

Під час Суспільних Днів УГКЦ організатори звертають свою увагу на усіх, хто потребує нашої допомоги. Традиційно також відбулось відвідування ув'язнених, адже людське щире спілкування не можна нічим замінити.  Специфіка Менської виправної колонії № 91 полягає в тому, що в ній утримаються колишні військовослужбовці та правоохоронці. На запрошення засуджених цієї колонії, листи яких надходять до Департаменту УГКЦ з душпастирства силових  структур України, керівники душпастирських відділів для збройних сил та для пенітенціарної системи України о. Любомир Яворський та о. Костянтин Пантелей знову здійснили подорож до цієї установи 17 грудня 2011 року.
 
В рамках Суспільних Днів УГКЦ, метою яких в особливий спосіб є солідарність з потребуючими, їх супроводжували актори-виконавці українських народних та авторських пісенних творів, учасниці Всеукраїнської громадської організації "Поступ жінок-мироносиць" Зоя Ружин, заслужений працівник культури України, Інна Андріяш-Місько (сопрано), заслужена артистка Асоціації естрадних діячів України, солістка Київської філармонії, лауреат міжнародних конкурсів, а також дует "Дві Ганнусі" Народного Ансамблю "Волинянки" Ганна Маковська і Ганна Ярмолюк.

Духовне впровадження та супровід цієї мистецької події здійснювали духовні отці, що розповіли про місію Церкви у силових структурах та про міжконфесійні конференції минулого тижня, що зосереджували увагу на душпастирській опіці військових та правоохоронців України і на в'язничному душпастирстві. Вони, зокрема, наголошували про необхідність плекання духовності й толерантного ставлення до усіх оточуючих людей в українському поліконфесійному суспільстві. "Після такого насиченого тижня, коли кілька днів поспіль проходили круглий стіл та міжнародна конференція з питань відродження капеланства, було нелегко зважитися на цілоденну подорож до Мени, ділиться о. Любомир. - Але духовна зустріч, яка на нас чекала, надолужила усяку втому."

Мистецьку програму провадила пані Зоя Ружин, що розповіла про діяльність організації "Поступ жінок-мироносиць". Акапельний спів доповнювала декламація, яку виконувала поет, композитор Ганна Маковська.  Співачки Ганна Ярмолюк і Ганна Маковська подарували слухачам традиційну поліську пісню. Інна Андріяш-Місько виконала ряд як духовних класичних творів зі своєї збірки "Ave Maria", так і кілька народних пісень. Родзинкою її виступу стали пісні під акомпонімент гітари.


"Концертна програма, яку напередодні дня Миколая Чудотворця ми від щирого серця подарували людям, позбавленим волі, - як подарунок долі для них і для нас. Ми відчули оту місію християнську - принести настрій злагоди й добра, любові, - розповідає Зоя Ружин, голова Всеукраїнського громадського об'єднання "Поступ жінок-мироносиць", - дуже зворушило нас те, як реагували оплесками слухачі, а після нашого виступу підходили й ділилися своїми переживаннями."



Інна Андріяш-Місько, оперна та концертна камерна співачка, ділиться: "Це для мене вперше, адже виступати приходилося перед різними аудиторіями, у різних залах України та за її межами і я гадала, що саме краще заспівати перед специфічними слухачами. Проте мене позитивно вразило, яка інтелігентна та вдячна публіка. Відверта, не прихована за масками, справжня щирість. Відбулося справжнє об'єднання душ."




Мистецька зустріч закінчилася співом Многоліття, спілкуванням і частуванням солодощами.





Немає коментарів:

Дописати коментар