Шукати в цьому блозі

четвер, 4 травня 2017 р.

У Львові відбувається виїзне засідання Української Міжконфесійної Християнської Місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі»

4 травня 2017 року в рамках виїзного засідання Української Міжконфесійної Християнської Місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» відбулася зустріч представників Церков з керівництвом Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції у Львові. У діалозі з душпастирями взяли участь заступник директора Департаменту пробації Міністерства юстиції України Ігор Андрушко та начальник Відділу ресоціалізації засуджених Західного міжрегіонального управління Сергій Кузьмич.

Українську Греко-Католицьку Церкву представляли о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу душпастирства у пенітенціарній системі України, о. Тарас Мирка, чільний в'язничний капелан Львівської Архиєпархії і брат Олег Нестор, голова пенітенціарного відділу Львівської Духовної Семінарії. В рамках програми виїзного засідання Місії головні капелани Церков разом з місцевими душпастирями і волонтерами обговорили порядок подальшої взаємодії з керівництвом управління. Зокрема організацію і сприяння у доступі капеланів до ув'язнених, душпастирство для персоналу органів і установ пенітенціарної системи, а також участь у програмах пробації.  За новим територіальним устроєм пенітенціарної системи України до компетенції Західного міжрегіонального управління входить забезпечення належного функціонування пенітенціарних установ у 6-ти областях (Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській). Тому до налагодження співпраці в процесі пенітенціарної реформи представники Церков приділяють таку значну увагу.









В другій половині дня душпастирі виступили перед студентами Львівської Духовної Семінарії Святого Духа й розповіли про міжконфесійну взаємодію, відвідали Філософсько-богословський факультет УКУ, та відсвяткували спільною молитвою відкриття реабілітаційного центру ХВЄ у Бориславі. Через реабілітацію в християнських центрах пройшли тисячі наших співгромадян. Ділення досвідом цього соціального служіння допомагає збагатити свідчення віри для тих, які потребують визволення з неволі й узалежнення.

Організаційні клопоти щодо побуту капеланів у Львові взяв на себе головний капелан Римо-Католицької Церкви в Україні, багатолітній в'язничний душпастир о. Григорій Драус.

світлини 

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар