Шукати в цьому блозі

четвер, 18 травня 2017 р.

Засідання робочої групи з питань розроблення та реалізації пробаційних програм

18 травня 2017 року відбулось засідання робочої групи з питань розроблення та реалізації пробаційних програм за участю представників проектного офісу з питань пробації, Департаменту пробації Міністерства юстиції України, громадських та міжнародних організацій. У засіданні брало участь представництво Душпастирської ради з питань релігійної опіки у пенітенціарній системі України: Голова Душпастирської ради священик Костянтин Пантелей (УГКЦ), пастор В'ячеслав Когут (ХВЄ), пані Аіша (ДУМУ).

Головуючий на засіданні Директор департаменту пробації Міністерства юстиції Олег Янчук представив етапи впровадження в Україні вітчизняного й міжнародного досвіду застосування пробаційних програм до клієнтів пробації. На початку 2018 року на підставі експертної оцінки усіх запропонованих програм будуть відібрані ті з них, які пройдуть успішну апробацію. Особлива увага приділялась алгоритму, критеріям відбору та порядку експертизи програм, а також погодження й затвердження їх, як пробаційних.  Окрім цього, обговорювалася необхідність формування Банку профілактичних та корекційних програм по роботі з підлітками у конфлікті із законом, визначення процедури погодження та затвердження пробаційних програм.

Під час установчого засідання було створено робочу групу до складу якої увійшли представники державних органів та наукових закладів, які відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2017р. №24 «Про затвердження Порядку розроблення та реалізації пробаційних програм», будуть погоджувати пробаційні програми. За результатами засідання їм будуть надіслані матеріали для вивчення та надання пропозицій.



Немає коментарів:

Дописати коментар