Шукати в цьому блозі

понеділок, 13 жовтня 2014 р.

Храмове свято у Чортківському слідчому ізоляторі управління ДПтС України в Тернопільській області.

09 жовтня 2014 року в день преставлення Святого Апостола Івана Богослова у церкві, яка побудована на території Чортківського слідчого ізолятора відбулася святкова Божественна Літургія.

На Літургії були присутні співробітники установи, священики Української Греко-Католицької Церкви, священик домініканського ордену громадянин Польщі Slowinski Tomasz та засуджені які відбувають покарання у господарській обслузі Чортківського слідчого ізолятора.
Священнослужителі надають значну допомогу адміністрації у духовному, моральному відродженні осіб, які утримуються в установі. Капелан отець Андрій щосереди здійснює обряд сповіді ув’язнених та засуджених, щонеділі та по великих релігійних святах проводить богослужіння у храмі. Ця праця без сумніву приносить свої корисні плоди, тільки за останній двоє засуджених прийняли таїнство хрещення і миропомазання, одного засудженого було обвінчано у храмі за християнським обрядом.


Великою популярністю серед засуджених користуються художні та документальні
фільми духовного змісту, які надає отець-капелан. Священнослужителі висловили теплі слова вдячності начальнику установи Володимиру Заверусі та працівникам слідчого ізолятора за активне сприяння в поширенні, утвердженні духовних і моральних цінностей в установі.
  
Тарас Бакун,
старший інспектор СВПР
Чортківського СІЗО
управління ДПтС України в Тернопільській області

Немає коментарів:

Дописати коментар