Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 24 жовтня 2014 р.

Українські священики взяли участь у вишколі капеланів Польщі.

Знову навчальний центр Пенітенціарної служби в Попово, неподалік від Варшави, став місцем проведення щорічного навчання тюремних капеланів. У події, яка відбувалася 19-23 жовтня 2014 р. взяли участь не тільки капелани польської тюремної пастирської опіки, а й гості з Литви та України.

В навчанні взяли участь - єпископ доктор Іренеуш Пекальський, заступник держсекретаря в Міністерстві юстиції - Войцех Вегжин, генеральний директор Пенітенціарної служби - Яцек Влодарський, керівники управлінь Центральної ради Пенітенціарної служби, пенітенціарних директорів закладів представників світу науки.
       
Лекційні теми включали питання соціальної реабілітації неповнолітніх, попередження злочинності та молодіжного служіння в центрах ізоляції неповнолітніх. Були також розглянуті необхідність пояснити публіці гідність відновного роботи серед ув'язнених. Представлено соціальну діяльність по забезпеченню зайнятості ув'язнених. Цікавим елементом навчання стала презентація фільму та аналізу робочого навантаження засудженого в госпісах і на семінарах паліативної допомоги.


Пастирська діяльність є дуже важливим елементом методологічної та аналітичної підтримки діяльності духовної реабілітації для осіб, позбавлених волі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар