Шукати в цьому блозі

вівторок, 4 жовтня 2016 р.

Про цінність людського життя і гідності в основі попередження самогубств говорили на міжнародному колоквіумі у Києві

4 жовтня 2016 року в межах міжнародного обміну досвідом взаємодії працівників пенітенціарної системи та капеланів відбувся колоквіум «Співпраця душпастирів і психологів для превенції суїцидів у пенітенціарних установах» за участю здобувачів магістратури психологічного факультету Інституту кримінально-виконавчої служби та капеланів з Латвії Айнарса Ванакса і Гайтіса Дубультса. Захід був зініційований пенітенціарним душпастирством Української Греко-Католицької Церкви.

Модераторами зустрічі були протоієрей Костянтин Пантелей, керівник відділу ПК УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній систмі України та кандидат психологічних наук, доцент Кушнірова Тамара Василівна.

Здобувачі магістратури відмітили високий рівень організації проведення даного заходу, неформальну обстановку, яка дозволила більш детально обговорити тематику колоквіуму. Завдяки проведеному заходу магістри мали змогу розглянути питання профілактики суїцидів з точки зору християнського віровчення та отримати чіткі орієнтири і цінні настанови щодо подальшого виконання службових обов’язків, а також практичні поради організації роботи з профілактики суїцидів та познайомитися з практикою вирішення даної проблеми в Латвії.

Висновком колоквіуму стало твердження, що в основі попередження самогубств у пенітенціарних установах лежить щире усвідомлення беззастережної цінності людського життя і гідності, у світлі якого усі професійні знання і навички пенітенціаріїв і капеланів набувають справжньої сили, бо застосовуються згідно єрархії цінностей. Співпраця триватиме, її плоди негайно стануть здобутком пенітенціарної практики.




Пенітенціарне душпастирство

Немає коментарів:

Дописати коментар