Шукати в цьому блозі

понеділок, 19 грудня 2016 р.

Святого Миколая капелани вшанували разом з ув'язненими

19 грудня разом з ув'язненими капелани вшановували пам'ять Святителя Миколая. Святий Миколай все своє життя присвятив справам милосердя, Він лікував хворих, допомагав в’язням, опікувався сиротами. За це Господь прославив Його даром творення чудес і дав силу робити ще більше добра. В народних легендах святий Миколай боронить людей від пожеж, повеней. Захищає тих, хто перебуває у плаванні, а також вважається покровителем ув’язнених.

Чоловіків, неповнолітніх в'язнів і матерів новонароджених малят капелани о. Костянтин Пантелей і с. Василія Гальцова привітали у Київському слідчому ізоляторі, даруючи від імені доброчинців засоби гігієни й шкарпетки.

Редемптористи о. Віталій Котик і о. Петро Лоза посітили довічно-ув'язнених у Новгород-Сіверському слідчому ізоляторі, уділивши Тайну Сповіді усім, хто звернувся в потребі.

Святий Миколай завітав й у Чортківську установу виконання покарань управління ДПтС України в Тернопільській області (№26). Попри скруту, негаразди, численні неприємності, які є сьогодні у суспільстві, дочекалися ми сьогодні нашого святого Миколая улюбленого християнського свята, як бальзаму на наші зневірені й зболені душі. 

Представники братства «Sobor Chortkiv», засудженим господарської обслуги та ув’язненим неповнолітнім і жінкам, була поставлена сценка із життя святого Миколая та роздані святкові подарунки.

Єпископ Йосафат Мощич відслужив Літургію у храмове свято в Івано-Франківському слідчому ізоляторі.

За повідомленням волонтерки Надії Тхір, у Збаразькій міжобласній тублікарні, що знаходиться на території ВК №63, хворі жінки, які проходять тут лікування завжди раді відвідинам священика, який через молитву, Боже Слово і розраду полегшує їхні фізичні і духовні страждання. 21 грудня жінки зустрічали «щедрого Миколая», що завітав до них з подарунками. Цього дня засуджених відвідав отець Омелян Колодчак (в’язничний капелан установи) з гостями ієрм. Віталієм Котиком і братом Тарасом з Чину Найсвятішого Ізбавителя (редемптористами). Втілюючи в життя постанови Синоду Єпископів про соціальне служіння на ахиєпахіальному рівні, співслужіння отця Віталія з отцем Омеляном сприяло підготовці подарунків для жінок, що на даний час лікуються у тублікарні. Отець Віталій Котик, ЧНІ – багаторічний капелан в`язничного душпастирства знає про потреби жінок не з переказів. Довший час він опікувався жінками у реабілітаційному центрі "ПЕРЕОБРАЖЕННЯ" у Любечі, який був ним заснованим. Завдяки тісній співпраці нашої церкви з заступником начальника ВК-63 із соціально-виховної і психологічної роботи Людмилою Василівною Леськів і її відділом, всі хворі жінки отримали індивідуальні набори, які привезли гості. В них входили: пральний порошок, зубна паста і щітка, туалетне і господарське мило, дезодорант, жіночі гігієнічні прокладки, шампунь, а також чай та солодощі. Всі бажаючі мали змогу приступити до Сповіді і прийняти Святе Причастя. Отець Віталій поспілкувався з хворими жінками, розказав їм про святого Миколая і його діла милосердя. Священнослужителі спільно помолилися з хворими і побажали жінкам швидкого одужання і відчути на собі Божу ласку і дію Святого Духа.


Немає коментарів:

Дописати коментар